Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2017/2018 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

Na vier jaar bevlogen de Rob Acda Award te hebben georganiseerd, zal Sofie Krop stoppen als projectleider van de Rob Acda Award. Dit in verband met een nieuwe fulltime baan bij Patronaat.

Thom Lich is de nieuwe projectleider van de Rob Acda Award, voor sommigen al bekend als bedrijfsleider bij Patronaat. Ooit mocht hij de Rob Acda Award zelf in ontvangst nemen met zijn band Schizoid Lloyd; een nog altijd memorabele ervaring welke een groot effect heeft gehad op zijn verdere muzikale ontwikkeling. De jaren daarna bleef hij betrokken als jurylid en vanaf nu zal hij met een zogeheten frisse blik en enthousiasme de Rob Acda Award coördinatie onder zijn hoede nemen.

Wakepoint wint laatste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Line-up finale Rob Acda Award bekend

Afgelopen vrijdag vond de vierde en tevens laatste voorronde van de Rob Acda Award plaats in Patronaat. Wakepoint wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de vierde finaleplek in de wacht. Samen met Lisa & the Lumberjacks, Mantra en Palms staan zij in de finale op 18 maart. Hiermee maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Wakepoint verraste de juryleden vrijdagavond door met volle overtuiging op en vóór het podium te staan. De jury vond dat zij muzikaal een bizarre mix neer weten te zetten met een goede energie die van begin tot eind weet te boeien. Starfish werd met hun frisse mix van ska, reggae en punk verkozen tot runner-up van de avond. 

Starfish kwam hierdoor samen met Tender Chunks in Gravy, Anne Groen en You Are Not Wrong in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen en de heren van You Are Not Wrong gingen er met die eer vandoor. 

Naast een jurywinnaar en een overall runner-up werd de overall publieksprijs uitgereikt aan The Syrens. Zowel online als offline was het duidelijk: The Syrens moest de publieksprijs met een overweldigend aantal stemmen winnen. 

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Jochem Tromp (Soepermarkt) en Willem Bloem (Flowerhouse). Elspeth de Jong heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award de laatste voorronde vastgelegd. Haar zes beste foto’s zijn vanaf 21 februari te zien in Café Pitcher.

De finale vindt plaats op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat. Lisa & the Lumberjacks, Mantra, Palms, Wakepoint, You Are Not Wrong en The Syrens strijden dan om de felbegeerde beker en een mooi prijzenpakket. William Maail, Jostijn Ligtvoet, Dave Stoker of Elspeth de Jong gaat die avond naar huis met de Rob Acda Foto Award. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl.

Let op! The Hedrens vervangt Phil's Neighbours

Door omstandigheden kan Phil's Neighbours helaas niet meer meedoen met de laatste voorronde van de Rob Acda Award. Hiervoor in de plaats is er een zeer goede vervanger gevonden: The Hedrens zullen hun plaats in de laatste voorronde overnemen!

Hierdoor ziet de avond er als volgt uit:

// Wakepoint
// Tiger Pilots
// Joshua Aaron Music
// Starfish
// The Syrens
// The Hedrens

Vierde voorronde Rob Acda Award, 5 februari 2016!

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›