Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2018/2019 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

FINALE ROB ACDA AWARD 2015/2016

The Syrens, Wakepoint, Lisa & the Lumberjacks, Mantra, PALMS en You Are Not Wrong strijden op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat om de 21e Rob Acda Award. Op het spel staat een goed gevuld prijzenpakket, de bijbehorende beker en eeuwige roem.

Tijdens de finale worden de deelnemers beoordeeld door professionals uit de muziekindustrie, bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade), Henkjan Onnink (Agents After All), Tobias Huveneers (Young Art Festival) en Tijs van Liemt (3FM, Serious Talent). Zij beslissen wie er naar huis gaat met het overvolle prijzenpakket, met onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop, optreden op het Haerlemsche Helden Festival en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel t.w.v. € 200,-. Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. De finalist die de meeste stemmen krijgt van het publiek wint o.a. een optreden in Café Stiel’s en het openingsoptreden op Koningsdag: Live op de nieuwe groenmarkt.

Deelnemers

Promoalbum
Van alle finalisten zijn tracks opgenomen voor een promotiealbum. Al deze nummers zijn te downloaden en te streamen via www.robacdaaward.bandcamp.com. Later deze week zullen de opnames ook op iTunes en Spotify verschijnen. Het hele album is opgenomen en gemasterd in Patronaat.

Steun de Rob Acda Award
Stichting Rob Acda Award wil in het huidige culturele klimaat op eigen benen blijven staan, vernieuwend zijn en de teruglopende subsidies opvangen. Daarom zijn er tijdens de finale lootjes te koop waarmee direct de Rob Acda Award wordt gesteund en ook nog eens kans gemaakt wordt op een echte Jack Daniels gitaar! Tijdens de finale worden ook andere manieren aangeboden om steun voor de Rob Acda Award te laten blijken.

Rob Acda Foto Award
Alle voorrondes van de Rob Acda Award zijn vastgelegd door deelnemers aan de Rob Acda Foto Award. Tijdens de finale wordt ook de winnaar van de Foto Award bekendgemaakt. Jostijn Ligtvoet, Elspeth de Jong, Dave Stoker en William Maail strijden in deze competitie om die felbegeerde beker. Daarnaast krijgt de winnaar een plek in het fototeam van Bevrijdingspop en een waardebon van Unfold t.w.v. € 150,-.

De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste act zal om 20:00 uur beginnen. De entree bedraagt € 8,- in de voorverkoop, of € 9,- aan de deur. De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl. Kijk voor meer informatie op www.robacdaaward.nl.

 

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

Na vier jaar bevlogen de Rob Acda Award te hebben georganiseerd, zal Sofie Krop stoppen als projectleider van de Rob Acda Award. Dit in verband met een nieuwe fulltime baan bij Patronaat.

Thom Lich is de nieuwe projectleider van de Rob Acda Award, voor sommigen al bekend als bedrijfsleider bij Patronaat. Ooit mocht hij de Rob Acda Award zelf in ontvangst nemen met zijn band Schizoid Lloyd; een nog altijd memorabele ervaring welke een groot effect heeft gehad op zijn verdere muzikale ontwikkeling. De jaren daarna bleef hij betrokken als jurylid en vanaf nu zal hij met een zogeheten frisse blik en enthousiasme de Rob Acda Award coördinatie onder zijn hoede nemen.

Wakepoint wint laatste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Line-up finale Rob Acda Award bekend

Afgelopen vrijdag vond de vierde en tevens laatste voorronde van de Rob Acda Award plaats in Patronaat. Wakepoint wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de vierde finaleplek in de wacht. Samen met Lisa & the Lumberjacks, Mantra en Palms staan zij in de finale op 18 maart. Hiermee maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Wakepoint verraste de juryleden vrijdagavond door met volle overtuiging op en vóór het podium te staan. De jury vond dat zij muzikaal een bizarre mix neer weten te zetten met een goede energie die van begin tot eind weet te boeien. Starfish werd met hun frisse mix van ska, reggae en punk verkozen tot runner-up van de avond. 

Starfish kwam hierdoor samen met Tender Chunks in Gravy, Anne Groen en You Are Not Wrong in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen en de heren van You Are Not Wrong gingen er met die eer vandoor. 

Naast een jurywinnaar en een overall runner-up werd de overall publieksprijs uitgereikt aan The Syrens. Zowel online als offline was het duidelijk: The Syrens moest de publieksprijs met een overweldigend aantal stemmen winnen. 

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Jochem Tromp (Soepermarkt) en Willem Bloem (Flowerhouse). Elspeth de Jong heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award de laatste voorronde vastgelegd. Haar zes beste foto’s zijn vanaf 21 februari te zien in Café Pitcher.

De finale vindt plaats op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat. Lisa & the Lumberjacks, Mantra, Palms, Wakepoint, You Are Not Wrong en The Syrens strijden dan om de felbegeerde beker en een mooi prijzenpakket. William Maail, Jostijn Ligtvoet, Dave Stoker of Elspeth de Jong gaat die avond naar huis met de Rob Acda Foto Award. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl.

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›