Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2018/2019 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Selectie Rob Acda Award 2016/2017

Ook dit jaar was de selectie weer een flinke pil. De deelnemers van de Rob Acda Award 2016/2017 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond. De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 4 november
Acts: Amikdla // Below Home // The Unterribles // Coyote House // Babooshka // Reino
Fotograaf: Lieke Hartmans
Tickets

Tweede voorronde –  9 december
Acts: FEEDBACK // Scare The Bear // Tony Clifton // Selwyn Rebo // Pastinaak & de Vergeten Groenten // The Last Wave
Fotograaf: John Hardenberg
Tickets

Derde voorronde – 6 januari
Acts: Seven Steps Of Denial // Instrumental Disorder // Peer Pressure // Renée Spijker // The Mafficks // RechtDoorZee
Fotograaf: Jelte van Boheemen
Tickets

Vierde voorronde – 3 februari
Acts: Winnaar Flinty's Trofee // Chris Alain // Mr. Stone And The Black Dogs // Precursor // START/OVER // Avalanche
Fotograaf: Peter van Heun
Tickets

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2016/2017 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 6,- in de voorverkoop, en € 7,- aan de deur. De voorverkoop is gestart en gaat via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 17 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald en een runner-up waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

Mantra wint Rob Acda Award 2015-2016

Mantra is de grote winnaar van de Rob Acda Award 2015/2016. In een gevarieerde finale namen zij het op tegen Lisa & the Lumberjacks, PALMSY, Wakepoint, The Syrens en You Are Not Wrong. Mantra wint onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop 2016, een optreden tijdens het Haerlemsche Helden Festival 2016 in Patronaat en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel van €200,-.

De jury bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Tijs van Liemt (3FM) en Paul Heijink (manager Chef’ Special), was erg enthousiast over de winnaar van de avond: “Hier staat echt een volwassen band. Het komt uit de jaren 90 maar is toch ook van deze tijd.  Mantra bouwt op naar een glorieus hoogtepunt en behoudt toch de rust”. Niet alleen de jury was erg enthousiast; het publiek wisten zij ook voor zich te winnen. Met de publieksprijs hebben zij een optreden in café Stiels, het Haerlemsche Helden Festival en de openingsact op Koningsdag: live op de Nieuwe Groenmarkt in de wacht gesleept. Om hun euforie nog groter te maken zijn zij ook uitgekozen om op Beeckestijnpop en Young Art Festival op te treden.

De tweede plaats ging naar Palmsy, die met hun frisse sound en performance de jury wist te enthousiasmeren. Hun muziek ligt heerlijk in het gehoor en tijdens de set passeren minimaal drie radioklare liedjes de revue. De ballonnen in het publiek maken het feest compleet.

De derde plek van de avond ging naar het energieke Wakepoint. Met hun ongeremde energie en in-your-face presentatie schudden ze iedereen wakker. Het ongekunstelde enthousiasme van deze band tovert direct een glimlach op de gezichten van zowel jury als de aanwezigen in de zaal.

Rob Acda Foto Award

Naast de muzikale prijzen was er zoals altijd ook weer de Rob Acda Foto Award te winnen. De wedstrijd voor popfotografie is dit jaar gewonnen door Dave Stoker. De jury zegt over de serie van de fotograaf: “Mooie rustige beelden, goed uitgesneden en op een mooie manier gebruik gemaakt van het aanwezige licht. De reportage is afwisselend waarbij goede verschillende momenten zijn gepakt. Als beloning krijgt hij een waardebon van drukkerij Unfold t.w.v. €150,- , een betaalde fotoshoot met de winnaar Rob Acda Award 2015/2016 en hij treedt toe tot het fototeam van Bevrijdingspop 2016.

 

FINALE ROB ACDA AWARD 2015/2016

The Syrens, Wakepoint, Lisa & the Lumberjacks, Mantra, PALMS en You Are Not Wrong strijden op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat om de 21e Rob Acda Award. Op het spel staat een goed gevuld prijzenpakket, de bijbehorende beker en eeuwige roem.

Tijdens de finale worden de deelnemers beoordeeld door professionals uit de muziekindustrie, bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade), Henkjan Onnink (Agents After All), Tobias Huveneers (Young Art Festival) en Tijs van Liemt (3FM, Serious Talent). Zij beslissen wie er naar huis gaat met het overvolle prijzenpakket, met onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop, optreden op het Haerlemsche Helden Festival en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel t.w.v. € 200,-. Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. De finalist die de meeste stemmen krijgt van het publiek wint o.a. een optreden in Café Stiel’s en het openingsoptreden op Koningsdag: Live op de nieuwe groenmarkt.

Deelnemers

Promoalbum
Van alle finalisten zijn tracks opgenomen voor een promotiealbum. Al deze nummers zijn te downloaden en te streamen via www.robacdaaward.bandcamp.com. Later deze week zullen de opnames ook op iTunes en Spotify verschijnen. Het hele album is opgenomen en gemasterd in Patronaat.

Steun de Rob Acda Award
Stichting Rob Acda Award wil in het huidige culturele klimaat op eigen benen blijven staan, vernieuwend zijn en de teruglopende subsidies opvangen. Daarom zijn er tijdens de finale lootjes te koop waarmee direct de Rob Acda Award wordt gesteund en ook nog eens kans gemaakt wordt op een echte Jack Daniels gitaar! Tijdens de finale worden ook andere manieren aangeboden om steun voor de Rob Acda Award te laten blijken.

Rob Acda Foto Award
Alle voorrondes van de Rob Acda Award zijn vastgelegd door deelnemers aan de Rob Acda Foto Award. Tijdens de finale wordt ook de winnaar van de Foto Award bekendgemaakt. Jostijn Ligtvoet, Elspeth de Jong, Dave Stoker en William Maail strijden in deze competitie om die felbegeerde beker. Daarnaast krijgt de winnaar een plek in het fototeam van Bevrijdingspop en een waardebon van Unfold t.w.v. € 150,-.

De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste act zal om 20:00 uur beginnen. De entree bedraagt € 8,- in de voorverkoop, of € 9,- aan de deur. De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl. Kijk voor meer informatie op www.robacdaaward.nl.

 

 < 1 2 3 4 5 >  Last ›