Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2018/2019 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Mantra wint tweede voorronde Rob Acda Award!

De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 is gewonnen door Mantra. De band gaat samen met de winnaar van de eerste voorronde, Lisa & the Lumberjacks, door naar de finale op 18 maart 2016. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Voor de jury was het weer een moeilijke avond. Met zoveel variatie op een avond is het lastig om maar één winnaar aan te wijzen. Toch waren ze er allemaal over uit: Mantra is de winnaar van de avond. “Ze zetten vanaf het eerste nummer een sfeer neer waar het publiek niet omheen kan, er staat echt een band op het podium!”.

Het publiek dacht er blijkbaar hetzelfde over als de jury. Mantra stak met kop en schouders boven de rest en sleepte daarmee de publieksprijs in de wacht. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Star Atlas (tweede in de publieksstemming) nog een kans op die felbegeerde finaleplek. Dit geldt overigens ook voor Anne Groen, die door de jury verkozen werd als runner-up. “Anne heeft een mooie, mysterieuze sound. Bovendien zoekt de zangeres naar spanning binnen het popgenre en dat is een hele grote plus!” Een welverdiende tweede plek voor de enige vrouwelijke deelneemster van de avond dus.

De jury bestond deze tweede voorronde uit: Wouter Groenhart (Bestuur / Daisy Bell), Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Marijn Westerlaken (Geertruida) en Adriaan Muts (Full Spectrum Bookings).

Jostijn Ligtvoet, deelnemer van de Rob Acda Foto Award, heeft de avond vastgelegd en zal zijn zes beste foto’s exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 24 december tot en met 21 januari.

De derde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 9 januari in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Grapevine Collection, Babyshakers, You Are Not Wrong, 12:04, Anouk Slik en PALMS het tegen elkaar opnemen. William Ejam Maail is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

 

Lisa & the Lumberjacks wint eerste voorronde Rob Acda Award

Het zit er op, de eerste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016. Wat was het een verrassende avond, van hip-hop tot surf en van pop tot garage rock. Het was voor de jury weer zweten maar Lisa & the Lumberjacks kwam vol overtuiging als winnaar uit de bus, Volgens de jury was er geen speld tussen te krijgen. “Het is een goed onderlegde zeskoppige band, die het zowel instrumentaal als vocaal voor elkaar heeft”. De band die pop binnen de grenzen van het genre speelt maar hier zeker op geheel eigen wijze een invulling aan gaf.

De jury bestond deze eerste voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermade / Oud winnaar), Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Tobias Huveneers (Young Art Festival / Ijmond Popprijs). Joshua Baumgarten (The Irrational LibraryThe Irrational Library) en Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar).

De publieksprijs is gewonnen door het wervelende Twice The Same met een overweldigende hoeveelheid aan stemmen. Tender Chunks in Gravy werd na een feliciterende taart vanuit het publiek werden de kaarsjes ook aangeleverd door de jury. Ze werden verkozen tot runner-up, een welverdiende tweede plek. Zowel de publieksprijswinnaar als de runner-up maken nog kans op een plek in de finale op 18 maart 2016.

Dave Stoker fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 29 november tot en met 26 december.

De tweede voorronde van de Rob Acda Awards 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 4 december in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen 70’s Lockdown, Calculated, Star Atlas, Laid to Waste, Anne Groen en Mantra het tegen elkaar opnemen. Jostijn Ligtvoet zal in het kader van de Rob Acda Foto Award de avond vastleggen. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

Selectie Rob Acda Award 2015/2016

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2015/2016 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond. De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 6 november
Acts: Tender Chunks in Gravy // Twice The Same // Lisa and the Lumberjacks // Surf Aid Kit // TRAUDES // Godworst
Fotograaf: Dave Stoker
Tickets

Tweede voorronde – 4 december
Acts: Star Atlas // Laid To Waste // 70's Lockdown // Calculated // Anne Groen // Mantra
Fotograaf: Jostijn Ligtvoet
Tickets

Derde voorronde – 8 januari
Acts: Grapevine Collection // BabyShakers // You Are Not Wrong // 12:04 // Anouk Slik // PALMS
Fotograaf: William Ejam Maail
Tickets

Vierde voorronde – 5 februari
Acts: Winnaar Flinty's Trofee // Tiger Pilots // Phils Neighbours // Starfish // The Syrens // Joshua Aaron
Fotograaf: Els Peth
Tickets

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2015/2016 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 6,- in de voorverkoop, en € 7,- aan de deur. De voorverkoop is gestart en gaat via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 18 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald en een runner-up waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

‹ First  < 4 5 6 7 8 >  Last ›