Patro University

Patro University biedt muzikanten handvatten, zowel op praktisch als op creatief vlak. Verschillende professionals uit de muziekindustrie zullen hierbij betrokken zijn.

Informatie over de inhoud van de bijeenkomsten in 2018/2019 volgt zo snel mogelijk. Meer over Patro University vind je hier!

 
Home

Let op! The Hedrens vervangt Phil's Neighbours

Door omstandigheden kan Phil's Neighbours helaas niet meer meedoen met de laatste voorronde van de Rob Acda Award. Hiervoor in de plaats is er een zeer goede vervanger gevonden: The Hedrens zullen hun plaats in de laatste voorronde overnemen!

Hierdoor ziet de avond er als volgt uit:

// Wakepoint
// Tiger Pilots
// Joshua Aaron Music
// Starfish
// The Syrens
// The Hedrens

Vierde voorronde Rob Acda Award, 5 februari 2016!

PALMS winnaar derde voorronde Rob Acda Award

Het nieuwe jaar is afgelopen vrijdag goed ingeleid met de derde voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016.  PALMS sleepte tijdens deze voorronde de juryprijs in de wacht. Samen met Lisa and the Lumberjacks en Mantra, zijn zij door naar de finale op 18 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Hoewel het voor de enthousiaste jury weer een lastige beslissing was, met veel verschillende muziekstijlen, kwamen zij toch tot een besluit en werd PALMS de winnaar van de avond. Volgens de jury spelen de jongens “strakke indie slackerrock die het publiek volledig wist op te zwepen”.

Palms wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen, online kreeg Grapevine Collection de meeste stemmen. Door de meeste stemmen in de zaal kwam PALMS uiteindelijk toch als favoriet naar boven. Aangezien zij echter al verzekerd zijn van een finaleplek, krijgt Grapevine Collection (tweede in de publieksstemming) nog een kans op een felbegeerde finaleplek. Dit geldt ook voor de runner-up van de avond, You Are Not Wrong. Die de jury prees om hoe zij met hun fijne mix van alternatieve rock, iedereen wisten mee te slepen in hun psychedelische wereld.

De jury bestond deze derde voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermaid), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Marijn Westerlaken (Alles Los / Geertruida) en Willem Bloem. William Maail fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 2 februari tot en met 1 maart.

De laatste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 5 februari in het Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Tiger Pilots, Joshua Aaron, Starfish, The Syrens en Wakepoint het tegen elkaar opnemen. Els Peth is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets voor zowel de vierde voorronde als de finale zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl

Interview met de winnaars tweede voorronde, Mantra!

Interview met de winnaars van publieksprijs en de juryprijs tweede voorronde Rob Acda Award 2015/2016, Mantra!

Hoe hebben jullie de eerste voorronde ervaren? 

Heel positief. Er was van tevoren duidelijkheid over hoe de avond zou verlopen. Veel leuke mensen en goeie muziek

Hoe hebben jullie je voorbereid op de eerste voorronde? 

We hebben een set voorbereid van plus-minus 20 minuten waar we volgens onszelf zoveel mogelijk veelzijdigheid mee tonen.

Hoe vonden jullie je optreden zelf gaan?

Er waren aan het begin wat problemen met de line-check, waardoor het wat moeizaam op gang kwam. Maar naarmate we doorspeelden kwam er meer energie waardoor we van elkaar en van het publiek konden genieten.

Wat vonden jullie van de andere acts?

We voelden zeker concurrentie, goed dus. De ene band sprak ons meer aan dan de andere, maar er zaten zeker hele creatieve en strakke bands tussen.

Hoe hebben jullie je overwinning gevierd?

We hebben onze overwinning gevierd door het gewonnen Jack Daniels-pretpakket eens flink te misbruiken. (:

Hoe schatten jullie je kansen in de finale?

Niet bepaald, we verheugen ons nu al heel erg op de finale en winnen zou heel mooi zijn!

 

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›