Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers tweede voorronde Rob Acda Award 2015/2016

70's Lockdown

70's Lockdown is a band were it all depends on the fun of making music. This three piece band is formed by the bass player, lead singer and keyboard player: Ben van Lieshout, lead guitarist: Djonno Sijtsema and the drummer/percussionist: Boaz van Willigenburg.


Facebook

Website

Calculated

Calculated is een band die zich heeft toegewijd aan het spelen van progressive rock. De jaren '70 zijn duidelijk terug te horen maar modernere, zwaardere klanken duiken ook dikwijls op. Als je houdt van veel dynamiek, creativiteit, sfeervolle tweestemmige zang en progrock met een lekker rauw randje zit je goed!

Facebook
Website 

Star Atlas

Star Atlas maakt energieke en eigenzinnige Indie Rock. Sterke melodieën die de aandacht grijpen. Sfeervolle en bombastische stukken wisselen elkaar af in eigentijdse arrangementen. De dynamische rocksongs met elektronische randjes gaan van klein en gevoelig tot krachtige, grootse climaxen en weer terug!

Facebook
Website 


Laid To Waste

Laid to Waste is een groove metal band uit de Bollenstreek. Deze band bestaat uit vijf jonge gasten die pak hem beet een jaar geleden bij elkaar gekomen zijn om vette shit te gaan maken. Het resultaat hiervan is keiharde metal, vol energie en met een groovy feel. Inmiddels is de eerste EP verschenen, getiteld Neckbreaker. Deze is gratis te luisteren en downloaden op alle online platforms.
Facebook
Website 


Anne Groen

Anne Groen is een singer-songwriter uit het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude. Haar sympathieke stem brengt gevoelige klanken voort, met af en toe felle uithalen. Ze is een geboren performer van kleurrijke pop met alternatieve, psychedelische twists, een tintje rock, maar altijd met een eigen, teasing sound. Jefferson Airplane, Selah Sue, Sia, Tori Amos en Yori Swart zijn haar inspiratiebronnen. 

Facebook

Mantra 

Mantra is een jonge alternatieve grunge band uit Haarlem. Stevige gitaren, veel reverb, melodieën en een rauwe zang staan centraal in de muziek. Hun invloeden bestaan zowel uit progressieve rock als grunge uit de jaren ‘90.

Facebook

Deelnemers eerste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Godworst

In het voorjaar van 1994 wordt op een dekschuit in hartje Haarlem Brâne, hun geruchtmakende eerste CD.

Bijna tien jaar later is Godworst helemaal terug, leadsinger Mark is getransformeerd naar Marlène. Een herboren Godworst, nu dus een dame en drie heren. Wat terug te horen is op de in 2015 uitgebrachte CD Say Farewell to the Flesh: stevig en groovend. 


Facebook
Website


TRAUDES 

TRAUDES is een 4-koppige formatie bestaande uit jongens van het Conservatorium Haarlem. Benjamin, die voorheen vooral hiphop heeft gedaan, zoekt met zijn muziek de grens op tussen hiphop en pop waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig, soms ietwat duistere teksten en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende liveshow.

Facebook


Surf Aid Kit

Surf Aid Kit bestaat uit 4 jonge, energieke en enthousiaste muzikanten die de Surf muziek weer doen herleven. Met eigen werk variëren ze van snelle surf tot melodische nummers, in sound vette Reverb en Echo. Beïnvloed door Dick Dale, The Ventures ,The Shadows  en Oosterse invloeden, geven ze daar een eigen twist aan. Waan je tijdens de opzwepende live show van Surf Aid Kit terug in de jaren 60 zoals het vroeger in Californië hoorde. 

Facebook


Lisa and the Lumberjacks

Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen, gitaar en harmonieën. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Facebook


Twice The Same

Twice The Same is een Hard funk Rock band uit Castricum. Deze vier ambitieuze kerels barsten sneller en harder dan een vuurwerk explosie het podium op! Bereid je voor op een excentrieke walm van stevige hard rock in combinatie met funk om je vingers bij af te likken. Twice The Same heeft een reputatie opgebouwd van strakke, unieke, energieke en inyour-face shows, zowel binnen Holland als daarbuiten.

Twice The Same werkt momenteel aan hun debuut album. Na het opnemen van EP's als 'Raw Meat' en 'Dirty Needles' werd het nu tijd voor een volledige plaat - zo'n soort plaat die je moeder jou zou verbieden, mits je in de jaren 80 een jochie was. www.twicethesame.com

Facebook
Website


Tender Chunks in Gravy

Riekend naar zweet, goedkoop bier, lichtelijke vettige haarproducten en "wierook", kruipen deze jongens elke middag uit bed om in hun moeders garage allerhande smerige deuntjes uit hun viezige vingertjes te pompen. Zo smerig, dat de kruipolievlekken op de garagevloer een verfrissende verrassing zijn, maar niettemin met die laid back vibe.

Je weet wel, die vibe die die diepzinnige filosofiestudent uitstraalde op dat ene feestje in dat ene (anti-)kraakpand waar je eigenlijk niemand kende behalve een vriend of vriendin die halverwege de avond verdween en die je zes uur later knetterstoned aantrof met een knappe jongen en/of meisje. Ze hadden beide betrekkelijk weinig kleren aan. Geen van beide herinnert zich nog iets van de avond en je glimlacht nog steeds wanneer je hem of haar in de stad tegenkomt, niet uit vriendelijkheid, maar omdat je dondersgoed weet wat ze hebben gedaan die avond. Die vibe, dus. Sterker nog, misschien was Tender Chunks in Gravy wel die band van het feestje. Ik betwijfel het, maar het klinkt verdomde bekend.

Facebook


Selectie Rob Acda Award 2015-2016

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2015/2016 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond. De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 6 november
Acts: Tender Chunks in Gravy // Twice The Same // Lisa and the Lumberjacks // Surf Aid Kit // TRAUDES // Godworst
Fotograaf: Dave Stoker

Tweede voorronde – 4 december
Acts: Star Atlas // Laid To Waste // 70's Lockdown // Calculated // Anne Groen // Mantra
Fotograaf: Jostijn Ligtvoet

Derde voorronde – 8 januari
Acts: Grapevine Collection // BabyShakers // You Are Not Wrong // 12:04 // Anouk Slik // PALMS
Fotograaf: William Ejam Maail

Vierde voorronde – 5 februari
Acts: Winnaar Flinty's Trofee // Tiger Pilots // Phils Neighbours // Starfish // The Syrens // Joshua Aaron
Fotograaf: Els Peth

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2015/2016 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 6,- in de voorverkoop, en € 7,- aan de deur. De voorverkoop is gestart en gaat via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 18 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald en een runner-up waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›