Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers derde voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Grapevine Collection

Grapevine Collection geeft muzikale energie, waardoor je spontaan gaat bewegen en wil dansen.De muzikanten produceren eigen werk met een oorspronkelijke sound, waarbij invloeden van funk, dance en pop, hoorbaar zijn.  De krachtige vocalen van de zangeres zijn warm, soulfull en expressief. Ze bereiken direct iedereen die aanwezig is.  Het publiek hoort funky, dancy grooves en stuwende muzikale ritmes van bas en drums voorbij komen. Er ontstaat energie door de catchy, ritmische geluiden van de gitaar. De warme keyboard tonen smelten alle muzikale onderdelen samen, tot een complete sound.

Babyshakers

In 2015 dachten Luuk, Roel, Coen en Bart dat het een leuk idee zou zijn om een punkband te beginnen. Dat was het godverdomme niet. Jezus, wat een takkeherrie. Luister maar.


 

You Are Not Wrong 

Wij zijn You Are Not Wrong, een relatief gezien nieuwe band. Stan en Teun kennen elkaar sinds lange tijd en hebben samen in de muzikaal succesvolle band Personal Preference gezeten. Toch wilde Stan een andere richting inslaan en vroeg Nino om te drummen. Een driemans-formatie met de volgende bezetting was het gevolg: Nino, op drums, Teun, als basgitarist, en Stan als zanger/gitarist. Met invloeden van Radiohead, Muse, The Smiths, The Strokes maar ook Triggerfinger en Jeff Buckley hopen wij een breed scala aan muzikaliteit te brengen. Al onze muziek is zelfgeschreven en uiteraard hebben we ook een eigen sound.

12:04

12:04 zet een strakke show neer, met veel energieke, maar ook rustige momenten. 12:04 brengt met een crossover van Rock, Funk, Rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno NU!. Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die je pakt en meesleept.

Anouk Slik

Een singer-songwriter uit Haarlem. Van jongs af aan schrijf ik veel verhalen en poëzie in dagboeken, maar toen ik op mijn 17e een gitaar in handen kreeg, begon ik deze teksten ook te verwerken in liedjes. Sinds afgelopen december ben ik actief bezig met optreden en het uitbrengen van mijn songs. In muziek ben ik altijd op zoek naar melodische harmonieën die je meevoeren door de diepere betekenis van een song. Ik bezing mijn gevoelens, avonturen en herinneringen in liedjes met poëtische teksten onder begeleiding van dromerig gitaarspel en meerstemmigheid.

PALMS

Vier koppige indie rock band PALMS maken energieke gitaar gedreven popliedjes met invloeden van bands als The Strokes, Phoenix, The Wombats, en Darwin Deez. De mannen van PALMS vormde de band op de Herman Brood Academie in Utrecht (3 van de 4 leden komen uit regio Haarlem). Bestaande uit Morris Brandt (Gitaar, Lead Vocals), Gilles van Wees (Lead Gitaar, Backing Vocals) Pim van der Meulen (Drums, Backing Vocals) en Ties Bogers (Bas, Backing Vocals). De tweede jaars studenten willen niets liever dan hun muziek ten gehore brengen.

Deelnemers tweede voorronde Rob Acda Award 2015/2016

70's Lockdown

70's Lockdown is a band were it all depends on the fun of making music. This three piece band is formed by the bass player, lead singer and keyboard player: Ben van Lieshout, lead guitarist: Djonno Sijtsema and the drummer/percussionist: Boaz van Willigenburg.


Facebook

Website

Calculated

Calculated is een band die zich heeft toegewijd aan het spelen van progressive rock. De jaren '70 zijn duidelijk terug te horen maar modernere, zwaardere klanken duiken ook dikwijls op. Als je houdt van veel dynamiek, creativiteit, sfeervolle tweestemmige zang en progrock met een lekker rauw randje zit je goed!

Facebook
Website 

Star Atlas

Star Atlas maakt energieke en eigenzinnige Indie Rock. Sterke melodieën die de aandacht grijpen. Sfeervolle en bombastische stukken wisselen elkaar af in eigentijdse arrangementen. De dynamische rocksongs met elektronische randjes gaan van klein en gevoelig tot krachtige, grootse climaxen en weer terug!

Facebook
Website 


Laid To Waste

Laid to Waste is een groove metal band uit de Bollenstreek. Deze band bestaat uit vijf jonge gasten die pak hem beet een jaar geleden bij elkaar gekomen zijn om vette shit te gaan maken. Het resultaat hiervan is keiharde metal, vol energie en met een groovy feel. Inmiddels is de eerste EP verschenen, getiteld Neckbreaker. Deze is gratis te luisteren en downloaden op alle online platforms.
Facebook
Website 


Anne Groen

Anne Groen is een singer-songwriter uit het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude. Haar sympathieke stem brengt gevoelige klanken voort, met af en toe felle uithalen. Ze is een geboren performer van kleurrijke pop met alternatieve, psychedelische twists, een tintje rock, maar altijd met een eigen, teasing sound. Jefferson Airplane, Selah Sue, Sia, Tori Amos en Yori Swart zijn haar inspiratiebronnen. 

Facebook

Mantra 

Mantra is een jonge alternatieve grunge band uit Haarlem. Stevige gitaren, veel reverb, melodieën en een rauwe zang staan centraal in de muziek. Hun invloeden bestaan zowel uit progressieve rock als grunge uit de jaren ‘90.

Facebook

Deelnemers eerste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Godworst

In het voorjaar van 1994 wordt op een dekschuit in hartje Haarlem Brâne, hun geruchtmakende eerste CD.

Bijna tien jaar later is Godworst helemaal terug, leadsinger Mark is getransformeerd naar Marlène. Een herboren Godworst, nu dus een dame en drie heren. Wat terug te horen is op de in 2015 uitgebrachte CD Say Farewell to the Flesh: stevig en groovend. 


Facebook
Website


TRAUDES 

TRAUDES is een 4-koppige formatie bestaande uit jongens van het Conservatorium Haarlem. Benjamin, die voorheen vooral hiphop heeft gedaan, zoekt met zijn muziek de grens op tussen hiphop en pop waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig, soms ietwat duistere teksten en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende liveshow.

Facebook


Surf Aid Kit

Surf Aid Kit bestaat uit 4 jonge, energieke en enthousiaste muzikanten die de Surf muziek weer doen herleven. Met eigen werk variëren ze van snelle surf tot melodische nummers, in sound vette Reverb en Echo. Beïnvloed door Dick Dale, The Ventures ,The Shadows  en Oosterse invloeden, geven ze daar een eigen twist aan. Waan je tijdens de opzwepende live show van Surf Aid Kit terug in de jaren 60 zoals het vroeger in Californië hoorde. 

Facebook


Lisa and the Lumberjacks

Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen, gitaar en harmonieën. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Facebook


Twice The Same

Twice The Same is een Hard funk Rock band uit Castricum. Deze vier ambitieuze kerels barsten sneller en harder dan een vuurwerk explosie het podium op! Bereid je voor op een excentrieke walm van stevige hard rock in combinatie met funk om je vingers bij af te likken. Twice The Same heeft een reputatie opgebouwd van strakke, unieke, energieke en inyour-face shows, zowel binnen Holland als daarbuiten.

Twice The Same werkt momenteel aan hun debuut album. Na het opnemen van EP's als 'Raw Meat' en 'Dirty Needles' werd het nu tijd voor een volledige plaat - zo'n soort plaat die je moeder jou zou verbieden, mits je in de jaren 80 een jochie was. www.twicethesame.com

Facebook
Website


Tender Chunks in Gravy

Riekend naar zweet, goedkoop bier, lichtelijke vettige haarproducten en "wierook", kruipen deze jongens elke middag uit bed om in hun moeders garage allerhande smerige deuntjes uit hun viezige vingertjes te pompen. Zo smerig, dat de kruipolievlekken op de garagevloer een verfrissende verrassing zijn, maar niettemin met die laid back vibe.

Je weet wel, die vibe die die diepzinnige filosofiestudent uitstraalde op dat ene feestje in dat ene (anti-)kraakpand waar je eigenlijk niemand kende behalve een vriend of vriendin die halverwege de avond verdween en die je zes uur later knetterstoned aantrof met een knappe jongen en/of meisje. Ze hadden beide betrekkelijk weinig kleren aan. Geen van beide herinnert zich nog iets van de avond en je glimlacht nog steeds wanneer je hem of haar in de stad tegenkomt, niet uit vriendelijkheid, maar omdat je dondersgoed weet wat ze hebben gedaan die avond. Die vibe, dus. Sterker nog, misschien was Tender Chunks in Gravy wel die band van het feestje. Ik betwijfel het, maar het klinkt verdomde bekend.

Facebook


‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›