Deelnemers

Deelnemers eerste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Godworst

In het voorjaar van 1994 wordt op een dekschuit in hartje Haarlem Brâne, hun geruchtmakende eerste CD.

Bijna tien jaar later is Godworst helemaal terug, leadsinger Mark is getransformeerd naar Marlène. Een herboren Godworst, nu dus een dame en drie heren. Wat terug te horen is op de in 2015 uitgebrachte CD Say Farewell to the Flesh: stevig en groovend. 


Facebook
Website


TRAUDES 

TRAUDES is een 4-koppige formatie bestaande uit jongens van het Conservatorium Haarlem. Benjamin, die voorheen vooral hiphop heeft gedaan, zoekt met zijn muziek de grens op tussen hiphop en pop waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig, soms ietwat duistere teksten en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende liveshow.

Facebook


Surf Aid Kit

Surf Aid Kit bestaat uit 4 jonge, energieke en enthousiaste muzikanten die de Surf muziek weer doen herleven. Met eigen werk variëren ze van snelle surf tot melodische nummers, in sound vette Reverb en Echo. Beïnvloed door Dick Dale, The Ventures ,The Shadows  en Oosterse invloeden, geven ze daar een eigen twist aan. Waan je tijdens de opzwepende live show van Surf Aid Kit terug in de jaren 60 zoals het vroeger in Californië hoorde. 

Facebook


Lisa and the Lumberjacks

Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen, gitaar en harmonieën. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Facebook


Twice The Same

Twice The Same is een Hard funk Rock band uit Castricum. Deze vier ambitieuze kerels barsten sneller en harder dan een vuurwerk explosie het podium op! Bereid je voor op een excentrieke walm van stevige hard rock in combinatie met funk om je vingers bij af te likken. Twice The Same heeft een reputatie opgebouwd van strakke, unieke, energieke en inyour-face shows, zowel binnen Holland als daarbuiten.

Twice The Same werkt momenteel aan hun debuut album. Na het opnemen van EP's als 'Raw Meat' en 'Dirty Needles' werd het nu tijd voor een volledige plaat - zo'n soort plaat die je moeder jou zou verbieden, mits je in de jaren 80 een jochie was. www.twicethesame.com

Facebook
Website


Tender Chunks in Gravy

Riekend naar zweet, goedkoop bier, lichtelijke vettige haarproducten en "wierook", kruipen deze jongens elke middag uit bed om in hun moeders garage allerhande smerige deuntjes uit hun viezige vingertjes te pompen. Zo smerig, dat de kruipolievlekken op de garagevloer een verfrissende verrassing zijn, maar niettemin met die laid back vibe.

Je weet wel, die vibe die die diepzinnige filosofiestudent uitstraalde op dat ene feestje in dat ene (anti-)kraakpand waar je eigenlijk niemand kende behalve een vriend of vriendin die halverwege de avond verdween en die je zes uur later knetterstoned aantrof met een knappe jongen en/of meisje. Ze hadden beide betrekkelijk weinig kleren aan. Geen van beide herinnert zich nog iets van de avond en je glimlacht nog steeds wanneer je hem of haar in de stad tegenkomt, niet uit vriendelijkheid, maar omdat je dondersgoed weet wat ze hebben gedaan die avond. Die vibe, dus. Sterker nog, misschien was Tender Chunks in Gravy wel die band van het feestje. Ik betwijfel het, maar het klinkt verdomde bekend.

Facebook


Selectie Rob Acda Award 2015-2016

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2015/2016 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond. De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 6 november
Acts: Tender Chunks in Gravy // Twice The Same // Lisa and the Lumberjacks // Surf Aid Kit // TRAUDES // Godworst
Fotograaf: Dave Stoker

Tweede voorronde – 4 december
Acts: Star Atlas // Laid To Waste // 70's Lockdown // Calculated // Anne Groen // Mantra
Fotograaf: Jostijn Ligtvoet

Derde voorronde – 8 januari
Acts: Grapevine Collection // BabyShakers // You Are Not Wrong // 12:04 // Anouk Slik // PALMS
Fotograaf: William Ejam Maail

Vierde voorronde – 5 februari
Acts: Winnaar Flinty's Trofee // Tiger Pilots // Phils Neighbours // Starfish // The Syrens // Joshua Aaron
Fotograaf: Els Peth

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2015/2016 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 6,- in de voorverkoop, en € 7,- aan de deur. De voorverkoop is gestart en gaat via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 18 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald en een runner-up waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

Finalisten
Bunch on a Breakout
Ze worden de Bunch on a Breakout genoemd; vijf criminelen die achter slot en grendel horen. Vanuit het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika proberen deze voortvluchtigen je hart te stelen met hun prachtige harmonieuze countrystemmen en opzwepende gitaarmelodieën. Houdt oren en ogen open voor de volgende signalementen: den bliksemende banjosnaren van "Father 'Joe' Callahan", den dreunende drumstokken van "Frankie O’Toole", het witwassende wasbord van "Abe George Kingsley", het levensgevaarlijk stemgeluid van "Sue Roosevelt" en de roodharige bassist "Kenneth 'Red' McKinssey". Laat U niet foppen door deze goed op elkaar ingespeelde bende, die met hun "Country"-klanken er alles aan zullen doen om uw harten te stelen. Wees alert!
Two Hearts Bleeding

Two Hearts Bleeding is een alt-folknoize duo dat graag de grenzen opzoekt. Beide leden maken reeds lang muziek, in allerlei bands en gezelschappen, maar lijken nu pas (voorbij alle schaamte) echt tot hun recht te komen. Altijd uitgaande van het liedje wordt er veel misdaan & mismeesterd om de schoonheid uit haar toonzaal te lokken en haar vervolgens liefdevoel te onteren. In hun nummers maken zij gebruik van uitersten: in dynamiek, stemming, ritme, licht en duisternis. De tekstuele inhoud van hun nummers doen er toe: de Engels en Nederlandse teksten zijn humoristisch, melancholiek, hopeloos en opbeurend - en vaak dat alles tegelijkertijd. De eerste demo is afgelopen jaar uitgekomen.
KrakersIJland & the Locomotives
KrakersIJland is een muzikaal duo bestaande uit Daan Krakers en Joris IJland. Ze spelen met het grootste plezier bluegrass; het vrolijke ADHD-broertje van de countrymuziek. In hun platenkoffer kun je Ricky Skaggs, Bruce Hornsby en Mumford And Sons vinden. Ze gaan stad en land af met hun aanstekelijke muziek. Daarnaast speelt KrakersIJland sinds kort ook met hun gloednieuwe begeleidingsband The Locomotives. KrakersIJland & the Locomotives hebben onder andere al in het Vondelparktheater en op het Young Art Festival opgetreden.
Bird ControlBird Control is een Haarlemse rockband met sterke invloeden uit de 60ties en 70ties psychodelica. In 2009 werd de band opgericht nadat Stijn van Wees (gitaar/zang) en Sim Kaart (synth/orgel) de andere twee jongens, Jip van der Duin (drummer) en Siebe Buijs (bas), wisten te strikken om samen een band te vormen. Een jaar later kwamen ze al met hun eerste naamloze debuutalbum en werken ze momenteel aan hun opvolger. Wat kunnen we verwachten? Scheurende gitaren, scherpe orgels en dynamische nummers.
LowaddictsSoundsystem
Op zijn 18e begon Dillan met draaien en 1,5 jaar later voegde hij daar produceren aan toe. Onder de noemer LowaddictsSoundsystem gaat hij sindsdien op muzikaal vlak door het leven. Zijn grote voorbeelden zijn Bonobo, Deadmau5, Fink en Underworld en dit is terug te horen in zijn eigen muziek. Deze jonge DJ/producer maakt naar eigen zeggen Trip-Hop House (downtempo elektronische muziek met een house vibe) en is momenteel druk bezig met zijn debuutalbum die dit jaar verwacht kan worden. 

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›