Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers eerste voorronde 2016/2017

Amikdla
Vier enthousiaste muzikanten vormen samen Amikdla. Hun 'schizofrenische' sound komt tot stand met een mix van progressieve en alternatieve rock. Hun excentrieke stage persona zet een soundscape neer dat groter dan het leven voelt. 

Facebook: https://www.facebook.com/amikdla/?fref=ts 

__________

Babooshka
Babooshka weet onder leiding van de bijzondere, met emotie gevulde stem van frontman Jasper Kaldenbach de luisteraar in een duistere droomwereld te brengen, waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan. Je kunt erop rekenen dat de muziek en show van Babooshka nog lang na het optreden in je hoofd rond blijven spoken.

Facebook: https://www.facebook.com/Babooshkamusic/?fref=ts__________


Below Home
Below Home is een akoestisch duo die country/americanamuziek maakt. Mike (Gitaar) heeft een contract bij BMG Talpa Music als songwriter en zocht ongeveer een zangeres voor een demo die hij had gemaakt. Via via kwam hij uit bij Romy (Zang) en al snel kwamen zij erachter dat de samenwerking een soort Lennon en McCartney-achtige feel had. De samenwerking was zo fijn dat ze besloten om samen hier meer mee te doen en zo was Below Home geboren. Samen doen zij hard hun best om hun eigen muzikale liefdes te verwerken tot een mooie samenkomst van country/americana en eigen invloeden. 

Facebook: https://www.facebook.com/belowhome/?fref=ts__________

Coyote House
Coyote House is een beginnende band, geen House duo.

Where the beer is warm and the women are cold.

Facebook: https://www.facebook.com/CYThouse/?fref=ts \
__________

Reino
Zanger, gitarist en componist Erik Reino vormt samen met zijn muzikanten een elektronische, energieke pop-act. Het project is nog maar een maand jong, maar de voorbereidingen zijn al veel eerder begonnen, en inmiddels is alles in volle gang gezet. De Haarlemmer maakt catchy, alternatieve pop à la The Gorillaz, MGMT en the Editors. Een optreden van Reino is een zeer bewegelijke avond. Na gitaar te hebben gespeeld in de elektropunk band Wakepoint (3e finalist van RAA 2015/2016), gaat hij met zijn eigen project een iets genuanceerdere kant op. De punkgeest is nog wel aanwezig. De nummers gaan over de donkere en lichte kanten van het leven, die echter in een wat poppy jasje zitten. 

Facebook: https://www.facebook.com/reinomusic/?fref=ts__________


The Unterribles
The Unterribles is een vierkoppige rockband uit Noordwijk aan Zee en omstreken, en is sinds 2010 bezig de wereldbevolking op te voeden met idealistische vuigheid. 

In de zomer van 2013 is er, immer geïnspireerd door de met uitsterven bedreigde gnoegeit, een start gemaakt met schrijven en het opnemen van het tweede wapenfeit. In april 2015 brachten ze het langverwachte album Takin’ Over in eigen beheer uit en wordt er langs poppodia, festivals en zalen als o.a. De Gebr.Nobel, de Duycker en Paardcafé getrokken om deze te promoten. 
Tussen het toeren door wordt er hard gewerkt aan een opvolger van Takin’ Over. In de zomer van 2015 zijn de eerste tracks opgenomen en gemixt en wordt er druk geschreven aan nieuwe songs die binnen het concept passen. 

Facebook: https://www.facebook.com/The.Unterribles/?fref=ts 

__________
  

Finalisten Rob Acda Award 2015/2016

Wakepoint
Wakepoint is een punk/electronics band uit Alkmaar. Met High NRG synthesizer partijen, drukke gitaren en een overstuurde charismatische frontman, komt de vierkoppige band in eerste opzicht behoorlijk in your face over. Wie echter wat beter luistert, komt er al snel achter dat het meer is dan alleen maar herrie! Inspiraties: o.a. The Prodigy en Enter Shikari. 

Facebook: www.facebook.com/WakepointBand 

The Syrens
The Syrens is een pop-folkband met keltische invloeden bestaande uit zes zingende meisjes. De liedjes worden begeleid door piano of gitaar en hier en daar een tamboerijn. De meisjes kwamen in 2012 voor het eerst bij elkaar om een eenmalig optreden te doen op een talentenavond op hun toenmalige middelbare school. Doordat ze op deze avond gescout werden door het HIT (Het Haarlems Interscholair Toernooi) volgde er een tweede optreden waarmee ze het toernooi wonnen. Inmiddels hebben The Syrens o.a. op de Uitmarkt, het Haerlemsche Helden Festival en Bevrijdingspop gestaan, iets wat ze in 2012 niet gedacht hadden. 

Facebook: www.facebook.com/TheSyrens6


You Are Not Wrong 
Wij zijn You Are Not Wrong, een relatief gezien nieuwe band. Stan en Teun kennen elkaar sinds lange tijd en hebben samen in de muzikaal succesvolle band Personal Preference gezeten. Toch wilde Stan een andere richting inslaan en vroeg Nino om te drummen. Een driemans-formatie met de volgende bezetting was het gevolg: Nino, op drums, Teun, als basgitarist, en Stan als zanger/gitarist. Met invloeden van Radiohead, Muse, The Smiths, The Strokes maar ook Triggerfinger en Jeff Buckley hopen wij een breed scala aan muzikaliteit te brengen. Al onze muziek is zelfgeschreven en uiteraard hebben we ook een eigen sound.

Facebook: www.facebook.com/youarenotwrong


 Mantra 
Mantra is een jonge alternatieve grunge band uit Haarlem.
Stevige gitaren, veel reverb, melodieën en een
rauwe zang staan centraal in de muziek.
Hun invloeden bestaan zowel uit progressieve rock als grunge uit de jaren ‘90.
Facebook: www.facebook.com/Mantra


PALMS
Vier koppige indie rock band PALMS maken energieke gitaar gedreven popliedjes met invloeden van bands als The Strokes, Phoenix, The Wombats, en Darwin Deez. De mannen van PALMS vormde de band op de Herman Brood Academie in Utrecht (3 van de 4 leden komen uit regio Haarlem). Bestaande uit Morris Brandt (Gitaar, Lead Vocals), Gilles van Wees (Lead Gitaar, Backing Vocals) Pim van der Meulen (Drums, Backing Vocals) en Ties Bogers (Bas, Backing Vocals). De tweede jaars studenten willen niets liever dan hun muziek ten gehore brengen.

Facebook: www.facebook.com/PALMS


Lisa and the Lumberjacks
Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen, gitaar en harmonieën. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Facebook: www.facebook.com/lumberjacksandlisa
 
 

Deelnemers vierde voorronde, Rob Acda Award 2015/2016

Tiger Pilots
Tiger Pilots is een basgedreven indierockband uit Amsterdam. Hun Sound laat zich omschrijven als dansbaar en donker, met een enorm gevoel voor poppy hooks. Ook in het langzamere werk blijven ze overeind staan met catchy melodieën. Met invloeden uit de post-punk en new wave van de jaren '80 maar tegelijkertijd met beide benen in het nu creëren ze een sound die onmiskenbaar Tiger Pilots is.

Wakepoint
Wakepoint is een punk/electronics band uit Alkmaar. Met High NRG synthesizer partijen, drukke gitaren en een overstuurde charismatische frontman, komt de vierkoppige band in eerste opzicht behoorlijk in your face over. Wie echter wat beter luistert, komt er al snel achter dat het meer is dan alleen maar herrie! Inspiraties: o.a. The Prodigy en Enter Shikari. 

Joshua Aaron 

Een melancholische mix van Soul, singer-songwriter met invloeden uit de jazz en progressieve rock.

De muziek van Joshua Aaron is een brede verzameling van stijlen. Door zijn liefde voor reizen, zijn klassieke verleden en huidige opleiding is zijn muziek een mix van verschillende stijlen bij elkaar. Joshua Aaron begon met schrijven op zijn 16e levensjaar en trad veel solo op. Inmiddels heeft hij een driekoppige band achter zich staan en in het najaar van 2015 wordt zijn debuut-EP 'Castle of Life' gereleased. Starfish
Dit Heemskerkse viertal brengt dansbare ska, maar kan het publiek ook los laten gaan op snoeiharde punk! Eerder won dit Ska-Punk kwartet al de IJmond Pop Prijs 2013 en kon daarmee de titel van “heuse festivalband” in hun zak steken. Met optredens door het hele land waaronder Paradiso Amsterdam, Magneetfestival en de Nijmeegse Vierdaagse zijn ze overal te vinden voor een punky reggae party. Dus zet je zonnebril op en trek je dansschoenen aan, want Starfish maakt er een zomers feestje van!

 


The Syrens

The Syrens is een pop-folkband met keltische invloeden bestaande uit zes zingende meisjes (Natalie Gluschke, Daantje de Klerk, Iris van Dijk, Rosalía Zepeda Alonzo, Inez Moes en Marie Koet). De liedjes worden begeleid door piano of gitaar en hier en daar een tamboerijn. De meisjes kwamen in 2012 voor het eerst bij elkaar om een eenmalig optreden te doen op een talentenavond op hun toenmalige middelbare school. Doordat ze op deze avond gescout werden door het HIT (Het Haarlems Interscholair Toernooi) volgde er een tweede optreden waarmee ze het toernooi wonnen. Vanaf toen besloten de meisjes door te gaan met het maken van hun muziek en meer op te gaan treden. Inmiddels hebben The Syrens o.a. op de Uitmarkt, het Haerlemsche Helden Festival en Bevrijdingspop gestaan, iets wat ze in 2012 niet gedacht hadden. 

 

 < 1 2 3 4 5 >  Last ›