Deelnemers

Deelnemers tweede voorronde 2016/2017

FEEDBACK
FEEDBACK is een 60's/70's pop, psychedelic- en bluesrock band uit Amsterdam. Zij spelen eigen materiaal dat is geinspireerd door band als The Beatles, Pink Floyd en Led Zeppelin. Maar ook hedendaagse bands als Tame Impala, Holydrug Couple en Ty Segall.

Facebook: https://www.facebook.com/Feedback.creative/

__________

Pastinaak en de Vergeten Groenten 
De liedjes van de 7-koppige Haarlemse band Pastinaak en de Vergeten Groenten gaan over echte mensen; grote en kleine, mannen en vrouwen, zwervers en zakenbankiers. De band maakte de eerste vijf liedjes in het voorjaar van 2016, op basis van interviews met evenzoveel Haarlemmers, met de overtuiging dat achter ieder 'gewoon' mens een bijzonder verhaal zit dat het vertellen waard is. Al gauw bleek dat deze verschillende verhalen ook vroegen om een verschillende muzikale aanpak, wat heeft geresulteerd in vijf zeer uiteenlopende liedjes - van kroeglied tot muziek over liefdesverdriet. 

Facebook: https://www.facebook.com/pastinaakband/?fref=ts


__________


Scare The Bear
Angst, dreiging en opwinding in catchy rocksongs. Maak kennis met de underground stadionrock van Scare the Bear. "Onze songwriting strategie? Die hebben we niet", aldus ex-punkrocker en frontman Frank Doesburg. Songs ontstaan bij Scare the Bear uit spontane jams in gruizige oefenbunkers. De sterke, rockende fundering wordt gelegd door drummer Paul Beentjes. Bassist Milo Lambers slaat de palen in de grond met groovende basmelodieën, waarna gitarist Erik van Ishoven het geheel voorziet van een smakelijk interieur. De vier jongens hebben misschien drie dezelfde platen in hun collectie staan, maar vinden elkaar in Scare The Bear. Samen schotelen ze een vette berenhap van tal van rockstijlen voor. 

Facebook: https://www.facebook.com/scarethebear/?fref=ts


__________

Selwyn Rebo
Selwyn rebo is een nieuwe band bestaande uit vier jonge muzikanten.De muzikanten komen uit Haarlem en Amsterdam en de eerste repetities waren in begin maart 2016. De muzikale nadruk ligt op de pakkende popnummers die beïnvloed zijn door funk, blues en hip-hop. De bandleden zijn tussen de 17 en 21 jaar oud. Met ieder optreden en iedere repetitie staat het mengen van hun verschillende muziekstijlen tot een eigen sound centraal.  

__________

The Last Wave
Het tweede album zit inmiddels in de afrondende fase en zal begin 2017 verschijnen onder de naam ‘The Final Box Of Songs’. Aan dit album hebben 19 verschillende muzikanten gewerkt. Dit resulteert in een frisse mix van rock n roll, pop, latin, americana, blues, country, psychedelic, balad en reggae. Een breed scala van genres dat binnen een constante optimistische sound wordt gespeeld. De band streeft ernaar een beach-gevoel te creëren dat verschillende soorten publiek aanspreekt.
Het tweede album is in tegenstelling tot het eerste album niet instrumentaal en wordt door twee verschillende zangers ingezongen. Inmiddels heeft de band, die live uit 6 man bestaat, meer dan honderd optredens gehad en touren ze door verschillende plaatsen van het land.The Last Wave is een band die is opgericht door Marnix Alexander DuCroock die zijn inspiratie haalt uit zowel rock n roll als wereldmuziek. In augustus 2016 verscheen in samenwerking met het Haarlemse platform Gitaarlem het eerste officiële album ‘Psycho Body Flamenco’. Een instrumentaal psychedelisch flamenco album (een mix is tussen flamenco, tango, jazz, gypsy en pop) dat nu op alle online streaming en op CD te horen is.

Facebook: https://www.facebook.com/thelastwaveband/?fref=ts
__________


Tony Clifton
Naming yourself after an unlikely bad comedian who was already an alter ego himself. If you do see the sense of humor of this, you’ll understand what these guys want. Making unpretentious awesome music, practicing in an old refrigerator, touring along surf beaches in the summer and dodging moshing people during their concerts. 
Tony Clifton consists of Merlijn Breedland (Guitar) and the brothers Mees (lead, drums) and Lenny (Bass) Kamsma. The band is founded in 2014 and they played on many well-known stages since then. Examples are Paradiso, Patronaat, SugarFactory, Pacific Park, Winston Kingdom, Timboektoe and the Magneet-, Beeckestijn- Young Art festivals. The band released their first studio album in the beginning of June 2016 in the OT301 in Amsterdam, which is no available on a.o Spotify. 
Call it Pop-punk, Garage Rock’n Roll or sweating-young-men Rock. It is not about that. It is about three guys who want to sweat, rock and blow you away with one thought: Veni, Vidi, Fuck the World! 

Facebook: https://www.facebook.com/TONYCLIFTONBAND/?fref=ts


__________

Deelnemers eerste voorronde 2016/2017

Amikdla
Vier enthousiaste muzikanten vormen samen Amikdla. Hun 'schizofrenische' sound komt tot stand met een mix van progressieve en alternatieve rock. Hun excentrieke stage persona zet een soundscape neer dat groter dan het leven voelt. 

Facebook: https://www.facebook.com/amikdla/?fref=ts 

__________

Babooshka
Babooshka weet onder leiding van de bijzondere, met emotie gevulde stem van frontman Jasper Kaldenbach de luisteraar in een duistere droomwereld te brengen, waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan. Je kunt erop rekenen dat de muziek en show van Babooshka nog lang na het optreden in je hoofd rond blijven spoken.

Facebook: https://www.facebook.com/Babooshkamusic/?fref=ts__________


Below Home
Below Home is een akoestisch duo die country/americanamuziek maakt. Mike (Gitaar) heeft een contract bij BMG Talpa Music als songwriter en zocht ongeveer een zangeres voor een demo die hij had gemaakt. Via via kwam hij uit bij Romy (Zang) en al snel kwamen zij erachter dat de samenwerking een soort Lennon en McCartney-achtige feel had. De samenwerking was zo fijn dat ze besloten om samen hier meer mee te doen en zo was Below Home geboren. Samen doen zij hard hun best om hun eigen muzikale liefdes te verwerken tot een mooie samenkomst van country/americana en eigen invloeden. 

Facebook: https://www.facebook.com/belowhome/?fref=ts__________

Coyote House
Coyote House is een beginnende band, geen House duo.

Where the beer is warm and the women are cold.

Facebook: https://www.facebook.com/CYThouse/?fref=ts \
__________

Reino
Zanger, gitarist en componist Erik Reino vormt samen met zijn muzikanten een elektronische, energieke pop-act. Het project is nog maar een maand jong, maar de voorbereidingen zijn al veel eerder begonnen, en inmiddels is alles in volle gang gezet. De Haarlemmer maakt catchy, alternatieve pop à la The Gorillaz, MGMT en the Editors. Een optreden van Reino is een zeer bewegelijke avond. Na gitaar te hebben gespeeld in de elektropunk band Wakepoint (3e finalist van RAA 2015/2016), gaat hij met zijn eigen project een iets genuanceerdere kant op. De punkgeest is nog wel aanwezig. De nummers gaan over de donkere en lichte kanten van het leven, die echter in een wat poppy jasje zitten. 

Facebook: https://www.facebook.com/reinomusic/?fref=ts__________


The Unterribles
The Unterribles is een vierkoppige rockband uit Noordwijk aan Zee en omstreken, en is sinds 2010 bezig de wereldbevolking op te voeden met idealistische vuigheid. 

In de zomer van 2013 is er, immer geïnspireerd door de met uitsterven bedreigde gnoegeit, een start gemaakt met schrijven en het opnemen van het tweede wapenfeit. In april 2015 brachten ze het langverwachte album Takin’ Over in eigen beheer uit en wordt er langs poppodia, festivals en zalen als o.a. De Gebr.Nobel, de Duycker en Paardcafé getrokken om deze te promoten. 
Tussen het toeren door wordt er hard gewerkt aan een opvolger van Takin’ Over. In de zomer van 2015 zijn de eerste tracks opgenomen en gemixt en wordt er druk geschreven aan nieuwe songs die binnen het concept passen. 

Facebook: https://www.facebook.com/The.Unterribles/?fref=ts 

__________
  

Finalisten Rob Acda Award 2015/2016

Wakepoint
Wakepoint is een punk/electronics band uit Alkmaar. Met High NRG synthesizer partijen, drukke gitaren en een overstuurde charismatische frontman, komt de vierkoppige band in eerste opzicht behoorlijk in your face over. Wie echter wat beter luistert, komt er al snel achter dat het meer is dan alleen maar herrie! Inspiraties: o.a. The Prodigy en Enter Shikari. 

Facebook: www.facebook.com/WakepointBand 

The Syrens
The Syrens is een pop-folkband met keltische invloeden bestaande uit zes zingende meisjes. De liedjes worden begeleid door piano of gitaar en hier en daar een tamboerijn. De meisjes kwamen in 2012 voor het eerst bij elkaar om een eenmalig optreden te doen op een talentenavond op hun toenmalige middelbare school. Doordat ze op deze avond gescout werden door het HIT (Het Haarlems Interscholair Toernooi) volgde er een tweede optreden waarmee ze het toernooi wonnen. Inmiddels hebben The Syrens o.a. op de Uitmarkt, het Haerlemsche Helden Festival en Bevrijdingspop gestaan, iets wat ze in 2012 niet gedacht hadden. 

Facebook: www.facebook.com/TheSyrens6


You Are Not Wrong 
Wij zijn You Are Not Wrong, een relatief gezien nieuwe band. Stan en Teun kennen elkaar sinds lange tijd en hebben samen in de muzikaal succesvolle band Personal Preference gezeten. Toch wilde Stan een andere richting inslaan en vroeg Nino om te drummen. Een driemans-formatie met de volgende bezetting was het gevolg: Nino, op drums, Teun, als basgitarist, en Stan als zanger/gitarist. Met invloeden van Radiohead, Muse, The Smiths, The Strokes maar ook Triggerfinger en Jeff Buckley hopen wij een breed scala aan muzikaliteit te brengen. Al onze muziek is zelfgeschreven en uiteraard hebben we ook een eigen sound.

Facebook: www.facebook.com/youarenotwrong


 Mantra 
Mantra is een jonge alternatieve grunge band uit Haarlem.
Stevige gitaren, veel reverb, melodieën en een
rauwe zang staan centraal in de muziek.
Hun invloeden bestaan zowel uit progressieve rock als grunge uit de jaren ‘90.
Facebook: www.facebook.com/Mantra


PALMS
Vier koppige indie rock band PALMS maken energieke gitaar gedreven popliedjes met invloeden van bands als The Strokes, Phoenix, The Wombats, en Darwin Deez. De mannen van PALMS vormde de band op de Herman Brood Academie in Utrecht (3 van de 4 leden komen uit regio Haarlem). Bestaande uit Morris Brandt (Gitaar, Lead Vocals), Gilles van Wees (Lead Gitaar, Backing Vocals) Pim van der Meulen (Drums, Backing Vocals) en Ties Bogers (Bas, Backing Vocals). De tweede jaars studenten willen niets liever dan hun muziek ten gehore brengen.

Facebook: www.facebook.com/PALMS


Lisa and the Lumberjacks
Lisa & the Lumberjacks is een energieke band, gebouwd om songwriter Lisa Rietveld heen. Deze frontvrouw schrijft catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul. Zij ontmoette haar Lumberjacks en besloot haar van oorsprong op de piano geschreven nummers uit te breiden met drums, bas, toetsen, gitaar en harmonieën. Samen werken zij toe naar een eigen sound, waarin warmte en kracht centraal staan.

Facebook: www.facebook.com/lumberjacksandlisa
 
 

 < 1 2 3 4 >  Last ›