Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers derde voorronde 2016/2017

Instrumental Disorder
De gekte is nabij met Instrumental Disorder. Deze jongens trekken alles uit de kast om de luisteraar te verrassen. Dit resulteert in gecompliceerde, maar toch toegankelijke muziek die bol staat van rauwe zang, vieze gitaarsolo's, innovatieve drumpartijen en vette basjes.
Vergezeld door hun nieuwe drummer Robin Cairo, zijn Bob Adels, Joeri Braams en Yves Defesche hard aan het werk aan een 2e album, en van plan hiermee de wereld te veroveren.
Overduidelijk zijn de invloeden van artiesten als Fugazi, Led Zeppelin en The Pixies te herkennen in hun muziek, maar toch streeft Instrumental Disorder naar een nieuwe sound die zowel meeslepend als angstaanjagend is. Toch schuwen zij niet hun kwetsbare kant te laten zien in kleine liedjes. Groots in zowel het bombastische als in het kleine, zal Instrumental Disorder je blijven verbazen.

Facebook: https://www.facebook.com/instrumentaldisorder/?fref=ts
__________

Peer Pressure 
Peer Pressure laat je samen met zijn te gekke band dansen op zijn energieke popsongs, waarin meisjes vaak de hoofdrol spelen. Peer Pressure is een eigenzinnige, muzikale verhalenverteller die je meeneemt in zijn ervaringen en gedachtes. Met zijn aparte, eigen stemgeluid heeft hij al veel mensen weten te raken. Door zijn relaxte en ietwat mysterieuze uitstraling weet hij altijd de aandacht te trekken van het publiek. Beïnvloed door vele muziekstijlen, maakt hij waar hij zin in heeft, met pop/hiphop/funk als belangrijkste invloeden. Als grote voorbeelden noemt hij Anderson Paak, John Mayer en Raul Midon. Samen met zijn live-band, komen alle factoren bij elkaar en zetten zij een vette show neer zodat je ze niet snel zal vergeten. 


Facebook: https://www.facebook.com/peerpressuremusic/?fref=ts
__________


RechtDoorZee
Twee puzzelstukjes die passen met een hamer. Zo laat deze unieke combinatie zich het best omschrijven. Uit IJmuiden komen Van Houten en Ace de Klown, beter bekend als RechtDoorZee. Nadat het tweetal elkaar in 2006 leerden kennen op een verjaardag en demo's aan elkaar uitwisselden was het raak. Een unieke samenwerking volgde, en al binnen 3 maanden werd de eerste gezamelijke cd uitgebracht. Hun verschillende stijlen gecombineerd bleek een schot in de roos, want "Uit IJmuiden" denderde de hiphopscene binnen, en bleef niet onomstreden. Ondanks dat werd menig podium beklommen als voorprogramma van o.a: Def-p, Casto, Onderhonden, OpgeZwolle, Typhoon, De Fakkelbrigade en vele anderen.

Nu ann0 2000nogwat laat het tweetal de maatschappij weer niet met rust. Van hoorspel tot freestyle, ze doen het allemaal. 

Hou van ze of haat ze, pleit erop of schijt erop, het maakt hun niks uit.

Harde kak, RechtDoorZee.

Website: http://funny-products.wixsite.com/vanhouten/rechtdoorzee
__________

Renée Spijker
Renée Spijker is een 19 jarige singer-songwriter uit de omgeving Alkmaar.
Met haar eigen stijl schrijft ze over het algemeen catchy songs, die over alledaagse onderwerpen gaan. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en maakt gebruik van een loopstation, om zo haar eigen sound te creëren. Al vanaf haar 15e is Renée bezig met het schrijven van haar eigen muziek.
Het begon met 'De Grote Prijs', een talentenshow van het Trinitas College. Dit is de grootste talentenshow van Kop van Noord Holland. Deze is onder meer gewonnen door Kim de Boer. Renée won in 2014 de live begeleid prijs. En in 2015 won zij de hoofdprijs van deze talentenshow, dé Grote Prijs. Ook speelde zij in begin maart 2016 bij ‘Orde van de nacht’ met haar eigen nummer “Double You”. 

Facebook: https://www.facebook.com/renee.spijker/?fref=ts
__________

Seven Steps Of Denial
Geboren vanuit de walm van kerosine en in de bulderende donder van straalmotoren, is seven Steps Of Denial gelegen naast Schiphol een goede mededinger naar de "luidste prijs van Nederland". Hun drang naar muzikale grenzeloosheid staat als de basis voor hun zoektocht naar immer meer gigs in Nederland. Deze 5 barrel warmachine is locked and loaded!
Leden van Seven Steps Of Denial komen rechtstreeks uit Rob Acda Award ex-finalist 'Anubis'. Zij waren op zoek naar een technische uitdaging met pakkende riffs, hypnotiserende melodieën en een non-standaard rhythm sectie. De zoektocht naar een echt eigen sound heeft altijd een grote rol gespeeld binnen de band. De passie voor alle metal komt duidelijk naar voren. Dus schudt los die nek! Je gaat hem nodig hebben..    

Facebook: https://www.facebook.com/7StepsOfDenial/?fref=ts

__________

The Mafficks
The Mafficks is een 5-koppige formatie uit Haarlem.  Vijf koppige koppen, dat betekent natuurlijk: vijf muzieksmaken, dus al hun eigen liedjes waaieren heerlijk van alle borden af in een eclectische mix van muziekstijlen, maar altijd overgoten met een aangenaam pop/rocksausje. Zangeres Sarah Koolhaas, Maarten van Buggenum (gitaar), Bart den Uyl (bas), Daan Schmidt (toetsen) en Vincent van Buggenum (drums) vormen samen The Mafficks. 

The Mafficks ontstond begin 2014. Na een onstuimig jaar met wereldreizen en tegenslagen vond de band zijn weg naar verschillende kleine podia in Haarlem zoals pub de Tempelier,  de Pitcher, de Oerkap en het Patronaatcafé. 
Een optreden bij 'Sound of Haarlem' viel goed in de smaak en in juni 2016 waren The Mafficks sound van de maand bij Haarlem105 met de videoclip van 'Shoot me down'. 
Afgelopen zomer maakte de band een kleine tour door de boerendorpjes van Frankrijk. 
Nu is de band op zoek naar een nieuw avontuur en hoopt dit te vinden door deelname aan de Rob Acda Award!

Facebook: https://www.facebook.com/TheMafficksHaarlem/?fref=ts
__________

Deelnemers tweede voorronde 2016/2017

FEEDBACK
FEEDBACK is een 60's/70's pop, psychedelic- en bluesrock band uit Amsterdam. Zij spelen eigen materiaal dat is geinspireerd door band als The Beatles, Pink Floyd en Led Zeppelin. Maar ook hedendaagse bands als Tame Impala, Holydrug Couple en Ty Segall.

Facebook: https://www.facebook.com/Feedback.creative/

__________

Pastinaak en de Vergeten Groenten 
De liedjes van de 7-koppige Haarlemse band Pastinaak en de Vergeten Groenten gaan over echte mensen; grote en kleine, mannen en vrouwen, zwervers en zakenbankiers. De band maakte de eerste vijf liedjes in het voorjaar van 2016, op basis van interviews met evenzoveel Haarlemmers, met de overtuiging dat achter ieder 'gewoon' mens een bijzonder verhaal zit dat het vertellen waard is. Al gauw bleek dat deze verschillende verhalen ook vroegen om een verschillende muzikale aanpak, wat heeft geresulteerd in vijf zeer uiteenlopende liedjes - van kroeglied tot muziek over liefdesverdriet. 

Facebook: https://www.facebook.com/pastinaakband/?fref=ts


__________


Scare The Bear
Angst, dreiging en opwinding in catchy rocksongs. Maak kennis met de underground stadionrock van Scare the Bear. "Onze songwriting strategie? Die hebben we niet", aldus ex-punkrocker en frontman Frank Doesburg. Songs ontstaan bij Scare the Bear uit spontane jams in gruizige oefenbunkers. De sterke, rockende fundering wordt gelegd door drummer Paul Beentjes. Bassist Milo Lambers slaat de palen in de grond met groovende basmelodieën, waarna gitarist Erik van Ishoven het geheel voorziet van een smakelijk interieur. De vier jongens hebben misschien drie dezelfde platen in hun collectie staan, maar vinden elkaar in Scare The Bear. Samen schotelen ze een vette berenhap van tal van rockstijlen voor. 

Facebook: https://www.facebook.com/scarethebear/?fref=ts


__________

Selwyn Rebo
Selwyn rebo is een nieuwe band bestaande uit vier jonge muzikanten.De muzikanten komen uit Haarlem en Amsterdam en de eerste repetities waren in begin maart 2016. De muzikale nadruk ligt op de pakkende popnummers die beïnvloed zijn door funk, blues en hip-hop. De bandleden zijn tussen de 17 en 21 jaar oud. Met ieder optreden en iedere repetitie staat het mengen van hun verschillende muziekstijlen tot een eigen sound centraal.  

__________

The Last Wave
Het tweede album zit inmiddels in de afrondende fase en zal begin 2017 verschijnen onder de naam ‘The Final Box Of Songs’. Aan dit album hebben 19 verschillende muzikanten gewerkt. Dit resulteert in een frisse mix van rock n roll, pop, latin, americana, blues, country, psychedelic, balad en reggae. Een breed scala van genres dat binnen een constante optimistische sound wordt gespeeld. De band streeft ernaar een beach-gevoel te creëren dat verschillende soorten publiek aanspreekt.
Het tweede album is in tegenstelling tot het eerste album niet instrumentaal en wordt door twee verschillende zangers ingezongen. Inmiddels heeft de band, die live uit 6 man bestaat, meer dan honderd optredens gehad en touren ze door verschillende plaatsen van het land.The Last Wave is een band die is opgericht door Marnix Alexander DuCroock die zijn inspiratie haalt uit zowel rock n roll als wereldmuziek. In augustus 2016 verscheen in samenwerking met het Haarlemse platform Gitaarlem het eerste officiële album ‘Psycho Body Flamenco’. Een instrumentaal psychedelisch flamenco album (een mix is tussen flamenco, tango, jazz, gypsy en pop) dat nu op alle online streaming en op CD te horen is.

Facebook: https://www.facebook.com/thelastwaveband/?fref=ts
__________


Tony Clifton
Naming yourself after an unlikely bad comedian who was already an alter ego himself. If you do see the sense of humor of this, you’ll understand what these guys want. Making unpretentious awesome music, practicing in an old refrigerator, touring along surf beaches in the summer and dodging moshing people during their concerts. 
Tony Clifton consists of Merlijn Breedland (Guitar) and the brothers Mees (lead, drums) and Lenny (Bass) Kamsma. The band is founded in 2014 and they played on many well-known stages since then. Examples are Paradiso, Patronaat, SugarFactory, Pacific Park, Winston Kingdom, Timboektoe and the Magneet-, Beeckestijn- Young Art festivals. The band released their first studio album in the beginning of June 2016 in the OT301 in Amsterdam, which is no available on a.o Spotify. 
Call it Pop-punk, Garage Rock’n Roll or sweating-young-men Rock. It is not about that. It is about three guys who want to sweat, rock and blow you away with one thought: Veni, Vidi, Fuck the World! 

Facebook: https://www.facebook.com/TONYCLIFTONBAND/?fref=ts


__________

Deelnemers eerste voorronde 2016/2017

Amikdla
Vier enthousiaste muzikanten vormen samen Amikdla. Hun 'schizofrenische' sound komt tot stand met een mix van progressieve en alternatieve rock. Hun excentrieke stage persona zet een soundscape neer dat groter dan het leven voelt. 

Facebook: https://www.facebook.com/amikdla/?fref=ts 

__________

Babooshka
Babooshka weet onder leiding van de bijzondere, met emotie gevulde stem van frontman Jasper Kaldenbach de luisteraar in een duistere droomwereld te brengen, waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan. Je kunt erop rekenen dat de muziek en show van Babooshka nog lang na het optreden in je hoofd rond blijven spoken.

Facebook: https://www.facebook.com/Babooshkamusic/?fref=ts__________


Below Home
Below Home is een akoestisch duo die country/americanamuziek maakt. Mike (Gitaar) heeft een contract bij BMG Talpa Music als songwriter en zocht ongeveer een zangeres voor een demo die hij had gemaakt. Via via kwam hij uit bij Romy (Zang) en al snel kwamen zij erachter dat de samenwerking een soort Lennon en McCartney-achtige feel had. De samenwerking was zo fijn dat ze besloten om samen hier meer mee te doen en zo was Below Home geboren. Samen doen zij hard hun best om hun eigen muzikale liefdes te verwerken tot een mooie samenkomst van country/americana en eigen invloeden. 

Facebook: https://www.facebook.com/belowhome/?fref=ts__________

Coyote House
Coyote House is een beginnende band, geen House duo.

Where the beer is warm and the women are cold.

Facebook: https://www.facebook.com/CYThouse/?fref=ts \
__________

Reino
Zanger, gitarist en componist Erik Reino vormt samen met zijn muzikanten een elektronische, energieke pop-act. Het project is nog maar een maand jong, maar de voorbereidingen zijn al veel eerder begonnen, en inmiddels is alles in volle gang gezet. De Haarlemmer maakt catchy, alternatieve pop à la The Gorillaz, MGMT en the Editors. Een optreden van Reino is een zeer bewegelijke avond. Na gitaar te hebben gespeeld in de elektropunk band Wakepoint (3e finalist van RAA 2015/2016), gaat hij met zijn eigen project een iets genuanceerdere kant op. De punkgeest is nog wel aanwezig. De nummers gaan over de donkere en lichte kanten van het leven, die echter in een wat poppy jasje zitten. 

Facebook: https://www.facebook.com/reinomusic/?fref=ts__________


The Unterribles
The Unterribles is een vierkoppige rockband uit Noordwijk aan Zee en omstreken, en is sinds 2010 bezig de wereldbevolking op te voeden met idealistische vuigheid. 

In de zomer van 2013 is er, immer geïnspireerd door de met uitsterven bedreigde gnoegeit, een start gemaakt met schrijven en het opnemen van het tweede wapenfeit. In april 2015 brachten ze het langverwachte album Takin’ Over in eigen beheer uit en wordt er langs poppodia, festivals en zalen als o.a. De Gebr.Nobel, de Duycker en Paardcafé getrokken om deze te promoten. 
Tussen het toeren door wordt er hard gewerkt aan een opvolger van Takin’ Over. In de zomer van 2015 zijn de eerste tracks opgenomen en gemixt en wordt er druk geschreven aan nieuwe songs die binnen het concept passen. 

Facebook: https://www.facebook.com/The.Unterribles/?fref=ts 

__________
  

 < 1 2 3 4 >  Last ›