Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Deelnemers derde voorronde

Nog even en dan is het zo ver: een nieuw jaar, een nieuwe voorronde en zes nieuwe deelnemers! In januari zullen Arianne, Jurre van der Linden, De Wolkenshow, Bella Donna, Chapter 9 & KrakersIJland & the Locomotives het tegen elkaar opnemen, om een plek in de finale te veroveren. Hieronder stellen we ze alvast aan je voor:Arianne


Arianne is singer-songwriter en optimist. Met haar band speelt ze vrolijke, sfeervolle nummers, die ieder hun eigen verhaal vertellen en waarmee ze de luisteraar weet te raken. Na haar studie aan het conservatorium werkte ze aan haar eerste demo Arianne welke op 29 september 2013 werd gepresenteerd. Drie uiteenlopende nummers zijn te beluisteren op deze eerste schijf, waarbij invloeden uit de pop/rock, jazz en soul duidelijk naar voren komen. Arianne's missie is zo veel mogelijk mensen positief te inspireren met haar muziek... Jou misschien ook?  Jurre van der Linden

Jurre van der Linden, 17 jaar, zit in 5VWO en woont in Driehuis. Hij maakt al muziek vanaf zijn twaalfde, toen nog hoofdzakelijk zang. Tegenwoordig speelt hij ook gitaar, piano en mondharmonica. Naast enkele covers speelt en schrijft hij vooral eigen nummer. Met zijn nummers heeft hij tot twee keer toe het Vistival in Velsen, interscolaire cultuur wedstrijd, gewonnen en afgelopen november stond hij in de finale van Popsport, waar hij de prijs 'beste song' won. Inmiddels heeft hij enkele nummers opgenomen.De Wolkenshow
De Wolkenshow bestaat uit drie jongemannen uit Heemskerk, die, met hun drumstel, gitaar, bas, piano, synthesizer en microfoons, een show neerzetten die je nog lang bij zal blijven. Wat drie jaar geleden begon als een leuk project waar ‘Grenzeloosheid’ het sleutelwoord was, groeide uit tot een band die durft te balanceren tussen muziek, theater en waanzin. Hun act zit vol met muzikaal vakmanschap, originaliteit en humor en zal je zeker verrassen. Check ze en spoedig ben je ook in de wolken!

 

Despite Reality

 

 

 


De band ontstond op een muziekavond van het ECL te Haarlem. Nadat de band een half jaar later nog steeds bestond en hun muziek zelfs goed ontvangen werd bij het ECL publiek, besloten de vijf heren en dame dat het tijd werd voor een naam: Despite Reality. De zes bandleden maken nummers door hun fantasie en muzikaliteit te combineren, despite reality. En dat deze nummers ondertussen verder reiken dan de muren van ECL mag duidelijk zijn. Despite Reality heeft meegedaan aan HIT (Haarlems Interscholair Toernooi), Popsport Noord Holland (waar ze als tweede eindigde) en staan nu in de derde voorronde van Rob Acda Award!Chapter 9

 De geschiedenis van rock 'n' roll is opgedeeld in tien hoofdstukken. Het tiende hoofdstuk bevat de climax van rock 'n' roll, met als keerzijde het einde ervan. Chapter 9 is de onvermijdelijke passage tot de crux, maar wie het uit heeft, nadert het einde...KrakersIJland & the Locomotives

 KrakersIJland is een muzikaal duo bestaande uit Daan Krakers en Joris IJland. Ze spelen met het grootste plezier bluegrass; het vrolijke ADHD-broertje van de countrymuziek. In hun platenkoffer kun je Ricky Skaggs, Bruce Hornsby en Mumford And Sons vinden. Ze gaan stad en land af met hun aanstekelijke muziek. Daarnaast speelt KrakersIJland sinds kort ook met hun gloednieuwe begeleidingsband The Locomotives. KrakersIJland & the Locomotives hebben onder andere al in het Vondelparktheater en op het Young Art Festival opgetreden.

Benieuwd? Op vrijdag 9 januari zullen de zes acts te zien zijn in de Kleine Zaal van Patronaat, tijdens de derde voorronde van Rob Acda Award 2014/2015. Kom langs en support jouw favoriete act! Tickets zijn te koop via deze link

Deelnemers tweede voorronde

Op vrijdag 5 december is het niet alleen pakjesavond, ook de tweede voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt dan plaats! Hier wil je bij zijn, want het belooft een mooie avond te worden! Hieronder stellen we de deelnemende acts aan je voor:


King Julian

 

 

 

 

 

King Julian is een zes-koppige formatie uit Noodwijkerhout en Noordwijk. De band werd in 2012 opgericht met maar één doel: plezier maken! Twee jaar later kan je aan hun verfrissende speelse sound duidelijk horen dat dit doel bereikt is. De nummers van King Julian zijn te beschrijven als een mix van lounge, funk, jazz en pop. Luisterend naar hun muziek waan je jezelf op een tropisch eiland waar je niets anders kan doen dan ontspannen, liggen en zonnen.

Jake in the Swamp

 

 


 

Jake in the Swamp schrijft en zingt over kleine levenslessen en wispelturige gemoedstoestanden. Met een mix van soul, blues en folk, creëeren zij een zalige, alternatieve wereld. 


 


Silent War

 

 


Silent War, ontstaan in de winter van 2013, is een band bestaande uit Dennis Jonker (lead gitaar), Josha van der Horst (vocals, gitaar), Paul Much (drums) & Lars van Zuilekom (basgitaar). Na in verschillende formaties en bands muziek gemaakt te hebben, besloten de gasten hun gezamenlijke affiniteit te bundelen en een nieuwe vorm aan te nemen in een indierock band. Door het samenspel van grootse, epische zang- en gitaarlijnen en een overweldigende drum en bas combinatie weet de band een eigen sound te creëren vol energie, passie en emotie. Dynamisch in de breedste zin van het woord; Silent - War.
Tender Chunks in Gravy
Riekend naar zweet, goedkoop bier, lichtelijk vettige haarproducenten en 'wierrook', kruipen deze jongens elke middag uit bed om in hun moeders garage allerhande smerige deuntjes uit hun viezige vingertjes te pompen. Zó smerig, dat de kruipolievlekken op de garagevloer een verfrissende verrassing zijn. Toch heeft hun muziek vaak een laidback
vibe. Je weet wel, die vibe die die diepzinnige filosofiestudent uitstraalde op dat ene feestje in dat ene (anti-)kraakpand waar je eigenlijk niemand kende behalve een vriend of vriendin die halverwege de avond verdween en die je zes uur later knetterstoned aantrof met een knappe jongen en/of meisje. Ze hadden beiden betrekkelijk weinig kleren aan. Geen van beiden herinnert zich nog iets van de avond en je glimlacht nog steeds wanneer je hem of haar in de stad tegenkomt. Niet uit vriendelijkheid, maar omdat je dondersgoed weet wat ze hebben gedaan die avond. Die vibe dus. Sterker nog, misschien was Tender Chunks on Gravy wel die band van het feestje. Ik betwijfel het, maar het klinkte verdomde bekend.

 

 


The Curtains

 

 


The Curtains is een indie/pop/rockband uit Santpoort-Zuid en actief sinds 2010. Hoewel het nog jonge gasten zijn (15-18 jaar), spelen ze de zaal al helemaal plat. Met hun pakkende melodieën en vrolijke, energieke nummers pakken ze iedereen in. Twee jaar geleden stonden ze al in de finale van de IJmondpopprijs en afgelopen jaar wonnen ze het Haarlems Interscholair Toernooi. Binnenkort kunnen we de eerste plaat verwachten, maar eerst zijn de vier jongens te zien bij Rob Acda Award!

 

 


Two Hearts Bleeding

 

 

Two Hearts Bleeding is een alt-folknoize duo dat graag de grenzen opzoekt. Beide leden maken reeds lang muziek, in allerlei bands en gezelschappen, maar lijken nu pas (voorbij alle schaamte) echt tot hun recht te komen. Altijd uitgaande van het liedje wordt er veel misdaan & mismeesterd om de schoonheid uit haar toonzaal te lokken en haar vervolgens liefdevoel te onteren. In hun nummers maken zij gebruik van uitersten: in dynamiek, stemming, ritme, licht en duisternis. De tekstuele inhoud van hun nummers doen er toe: de Engels en Nederlandse teksten zijn humoristisch, melancholiek, hopeloos en opbeurend - en vaak dat alles tegelijkertijd. De eerste demo is afgelopen jaar uitgekomen.

Benieuwd? Kom dan langs op 5 december en support jouw favoriete act! Tickets voor de tweede voorronde zijn via deze link te verkijgen.

Deelnemers eerste voorronde

Over een kleine twee weken is het zover: de eerste voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015! Omdat de deelnemers al wel bekend zijn, maar nog niet bij iedereen, dachten wij dat het tijd is om de zes deelnemers even voor te stellen:


13" Deathray Motherfuckers


13" Deathray Motherfuckers (Thirteen Inch Deathray Motherfuckers of 13" DRMF) is een instrumentale metalband met prog- post-, stoner- en een snufje math-rock en metal invloeden. 13" DRMF spelen zelfgeschreven auditief hallucinogene trips met lengtes van radioformaat. Soms zacht en tender, soms hard en ruig. Maar nooit té luid, want dan gaan de buren klagen.
Auke & LorenzoAuke & Lorenzo is een Nederlandstalig singer-songwriter duo met een moderne en catchy sound. Vanaf het eerste moment dat zij elkaar ontmoetten draaide het bij de jongens om muziek: Auke kocht zijn eerste gitaar in de muziekwinkel waar Lorenzo werkte. Sindsdien hebben ze in verschillende bandjes gezeten en hebben ze solomuziek gemaakt. Toch kwam in 2014 het besluit om als duo verder te gaan. Samen staan ze voor Nederlandse popmuziek van het nieuwe tijdperk.

Bagjuice

Bagjuice maakt verfrissende reggae en live dub. Naast de solide basis van de band brengen live effecten de sound samen om van serene rust tot complete uitbarsting te komen. In 2013 maakte de band hun debuut in het Patronaat als voorprogramma van de Jamaicaanse roots reggae zanger Rod Taylor en spelen sindsdien op menige reggae/dub avonden door Nederland.

Bunch on a Breakout


Ze worden de Bunch on a Breakout genoemd; vijf criminelen die achter slot en grendel horen. Vanuit het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika proberen deze voortvluchtigen je hart te stelen met hun prachtige harmonieuze countrystemmen en opzwepende gitaarmelodieën. Houdt oren en ogen open voor de volgende signalementen: den bliksemende banjosnaren van "Father 'Joe' Callahan", den dreunende drumstokken van "Frankie O’Toole", het witwassende wasbord van "Abe George Kingsley", het levensgevaarlijk stemgeluid van "Sue Roosevelt" en de roodharige bassist "Kenneth 'Red' McKinssey". Laat U niet foppen door deze goed op elkaar ingespeelde bende, die met hun "Country"-klanken er alles aan zullen doen om uw harten te stelen. Wees alert!


Maaike de Wit
Maaike de Wit is een 18-jarige singer-songwriter uit Bergen. Ze zong eerst in de band STOLEN, maar is inmiddels solo verder gegaan en schrijft sinds eind 2013 haar eigen nummers. Ze maakt vrolijke pop/singer-songwriter muziek with a touch of hiphop. Onlangs speelde ze op Woodlands Festival en won ze de Gouden Stroopwafel muziek award van Stadsstrand de Kade. In september is ze begonnen met haar studie Popzang aan het Conservatorium in Haarlem. De voorbereidingen voor de eerste EP zijn in volle gang.

ZOUD


Niels, Hessel, Joost en Willem vormen sinds 2012 samen de band ZOUD. De samenloop van omstandigheden die ervoor gezorgd hebben dat zij bij elkaar zijn gekomen, berustte slechts op één ding: het verlangen om deel uit te maken van een band. En dat zijn ze nu. Onlangs hebben ze hun eerste studio opnames gemaakt en zijn ze druk met optredens. De band is te volgen op instagram (onder de noemer: ZOUDband) waar ze naar eigen zeggen de (on)nodige foto's posten, waarin te zien is wat de jongens bezighoudt.

Benieuwd? Kom dan langs op 14 november en support jouw favoriete act! Tickets voor de eerste voorronde zijn via deze link te verkijgen.

‹ First  < 4 5 6 7 8 >  Last ›