Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers

Selectie Rob Acda Award 2015-2016

Na een loodzware selectieprocedure is de jury eruit. De deelnemers van de Rob Acda Award 2015/2016 zijn bekend. Ook de indeling van de voorrondes is helemaal rond. De volgende acts en fotografen zullen deelnemen aan de voorrondes:

Eerste voorronde – 6 november
Acts: Tender Chunks in Gravy // Twice The Same // Lisa and the Lumberjacks // Surf Aid Kit // TRAUDES // Godworst
Fotograaf: Dave Stoker

Tweede voorronde – 4 december
Acts: Star Atlas // Laid To Waste // 70's Lockdown // Calculated // Anne Groen // Mantra
Fotograaf: Jostijn Ligtvoet

Derde voorronde – 8 januari
Acts: Grapevine Collection // BabyShakers // You Are Not Wrong // 12:04 // Anouk Slik // PALMS
Fotograaf: William Ejam Maail

Vierde voorronde – 5 februari
Acts: Winnaar Flinty's Trofee // Tiger Pilots // Phils Neighbours // Starfish // The Syrens // Joshua Aaron
Fotograaf: Els Peth

Voorrondes
De voorrondes van de Rob Acda Award 2015/2016 vinden plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. De zaal gaat elke keer open om 19:30 uur en de eerste band zal om 20:00 uur aftrappen. De entree van de voorrondes bedraagt € 6,- in de voorverkoop, en € 7,- aan de deur. De voorverkoop is gestart en gaat via www.patronaat.nl.

Finale
Van elke voorronde gaat de winnaar door naar de finale op vrijdag 18 maart. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publieksprijswinnaar bepaald en een runner-up waarvan er uiteindelijk één gekozen wordt door de jury en doorgaat naar de finale. De winnaar gaat onder andere naar huis met het openingsoptreden op Bevrijdingspop. De winnaar van de foto award krijgt een plek in het fototeam van Bevrijdingspop.

Finalisten
Bunch on a Breakout
Ze worden de Bunch on a Breakout genoemd; vijf criminelen die achter slot en grendel horen. Vanuit het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika proberen deze voortvluchtigen je hart te stelen met hun prachtige harmonieuze countrystemmen en opzwepende gitaarmelodieën. Houdt oren en ogen open voor de volgende signalementen: den bliksemende banjosnaren van "Father 'Joe' Callahan", den dreunende drumstokken van "Frankie O’Toole", het witwassende wasbord van "Abe George Kingsley", het levensgevaarlijk stemgeluid van "Sue Roosevelt" en de roodharige bassist "Kenneth 'Red' McKinssey". Laat U niet foppen door deze goed op elkaar ingespeelde bende, die met hun "Country"-klanken er alles aan zullen doen om uw harten te stelen. Wees alert!
Two Hearts Bleeding

Two Hearts Bleeding is een alt-folknoize duo dat graag de grenzen opzoekt. Beide leden maken reeds lang muziek, in allerlei bands en gezelschappen, maar lijken nu pas (voorbij alle schaamte) echt tot hun recht te komen. Altijd uitgaande van het liedje wordt er veel misdaan & mismeesterd om de schoonheid uit haar toonzaal te lokken en haar vervolgens liefdevoel te onteren. In hun nummers maken zij gebruik van uitersten: in dynamiek, stemming, ritme, licht en duisternis. De tekstuele inhoud van hun nummers doen er toe: de Engels en Nederlandse teksten zijn humoristisch, melancholiek, hopeloos en opbeurend - en vaak dat alles tegelijkertijd. De eerste demo is afgelopen jaar uitgekomen.
KrakersIJland & the Locomotives
KrakersIJland is een muzikaal duo bestaande uit Daan Krakers en Joris IJland. Ze spelen met het grootste plezier bluegrass; het vrolijke ADHD-broertje van de countrymuziek. In hun platenkoffer kun je Ricky Skaggs, Bruce Hornsby en Mumford And Sons vinden. Ze gaan stad en land af met hun aanstekelijke muziek. Daarnaast speelt KrakersIJland sinds kort ook met hun gloednieuwe begeleidingsband The Locomotives. KrakersIJland & the Locomotives hebben onder andere al in het Vondelparktheater en op het Young Art Festival opgetreden.
Bird ControlBird Control is een Haarlemse rockband met sterke invloeden uit de 60ties en 70ties psychodelica. In 2009 werd de band opgericht nadat Stijn van Wees (gitaar/zang) en Sim Kaart (synth/orgel) de andere twee jongens, Jip van der Duin (drummer) en Siebe Buijs (bas), wisten te strikken om samen een band te vormen. Een jaar later kwamen ze al met hun eerste naamloze debuutalbum en werken ze momenteel aan hun opvolger. Wat kunnen we verwachten? Scheurende gitaren, scherpe orgels en dynamische nummers.
LowaddictsSoundsystem
Op zijn 18e begon Dillan met draaien en 1,5 jaar later voegde hij daar produceren aan toe. Onder de noemer LowaddictsSoundsystem gaat hij sindsdien op muzikaal vlak door het leven. Zijn grote voorbeelden zijn Bonobo, Deadmau5, Fink en Underworld en dit is terug te horen in zijn eigen muziek. Deze jonge DJ/producer maakt naar eigen zeggen Trip-Hop House (downtempo elektronische muziek met een house vibe) en is momenteel druk bezig met zijn debuutalbum die dit jaar verwacht kan worden. 

Deelnemers vierde voorronde

De laatste voorronde van dit seizoen is alweer in zicht. Op 6 februari zullen AINA, Bird Control, Gyo Kretz, Laid to Waste, LowaddictsSoundsystem & Scare the Bear tegen elkaar strijden, om een plek in de finale. Wie zijn ze en wat voor muziek maken ze? Lees het hieronder!

AINA

Innovatieve, vrouwlijke muziek met een onverwachte stoere kant. Dat zijn de eerste dingen die in je opkomen als je aan AINA denkt. Met haar band werken ze toe naar een eigenwijze sound en hoopt ze Nederland te bereiken met haar venieuwende nummers, om vervolgens haar liefde voor muziek te delen met haar publiek. Ze is meer dan een zangeres of een interessante verschijning, ze is een muzikant en schrijft muziek met haar ziel gebasseerd op persoonlijke verhalen. Ze heeft al op meerdere plekken gestaan (o.a. Bevrijdingspop, het Paard van Troje, Patronaat en Duycker) en afgelopen oktober won ze de talentenronde van Gitaarlem. Als enig Nederlandstalig nummer staat ze op het Gitaarlem album en mocht ze in december tijdens Serious Request in de Grote Zaal van Patronaat optreden bij Gitaarlem Live.
Bird Control
Bird Control is een Haarlemse rockband met sterke invloeden uit de 60ties en 70ties psychodelica. In 2009 werd de band opgericht nadat Stijn van Wees (gitaar/zang) en Sim Kaart (synth/orgel) de andere twee jongens, Jip van der Duin (drummer) en Siebe Buijs (bas), wisten te strikken om samen een band te vormen. Een jaar later kwamen ze al met hun eerste naamloze debuutalbum en werken ze momenteel aan hun opvolger. Wat kunnen we verwachten? Scheurende gitaren, scherpe orgels en dynamische nummers.
Gyo Kretz

Gyo Kretz is een jonge Haarlemse singer-songwriter die popmuziek combineert met hiphop en bluesrock. Eenmaal gevangen in zijn ontdekkingsreis word je meegesleurd van urban beats naar snerpende blazerspartijen, zoals je ze kent uit de straten van New York. Dit zit verpakt in catchy popsongs die je met gemak in de sferen van tijdloze zwoele zomeravonden zullen brengen. Get ready en reis mee met Gyo en zijn maten voor een onvergetelijk dansbaar avontuur.Laid to Waste
Deze heavy metal band uit de Bollenstreek bestaat pas sinds 2013 en is ontstaan uit een groep vrienden die, na allemaal in verschillende bands gespeeld te hebben, met elkaar besloten een nieuw project aan te gaan. Wat betreft muzieksmaak zaten de vijf al snel op één lijn. Waar ze begonnen met het coveren van hun favorieten (Lamb of God, As I Lay Dying en Heaven Shall Burn) schrijven ze nu hun eigen nummers: keiharde metal vol energie en een groovy feel. Momenteel zijn de mannen druk bezig met het maken van een demo-EP.
LowaddictsSoundsystem

Op zijn 18e begon Dillan met draaien en 1,5 jaar later voegde hij daar produceren aan toe. Onder de noemer LowaddictsSoundsystem gaat hij sindsdien op muzikaal vlak door het leven. Zijn grote voorbeelden zijn Bonobo, Deadmau5, Fink en Underworld en dit is terug te horen in zijn eigen muziek. Deze jonge DJ/producer maakt naar eigen zeggen Trip-Hop House (downtempo elektronische muziek met een house vibe) en is momenteel druk bezig met zijn debuutalbum die dit jaar verwacht kan worden. 

Scare the Bear
Een schreeuwlelijk met punkverleden als zanger, een mislukte popjournalist op de bas, een drummer met een heimelijke liefde voor houseparty’s en een ietwat gladde geneeskundestudent als snarenwonder. Dat kan niet goed gaan. En dat gaat het ook niet. Begint gitarist Erik over U2, dan moet bassist Milo aan de beademing. Wil drummer Paul een relaxte groove, dan smeekt Frank om een ‘mannenruig stuk’. De muziek van deze groep met Castricumse roots lijkt dan ook helemaal nergens op. Al hoort de geoefende luisteraar vast invloeden van stoner, prog, blues, metal, triphop en - vooruit - zelfs een snufje U2. De smaakpolitie en stijlpuristen kunnen dan ook een ziekte naar keuze krijgen: Scare the Bear gaat over berenlijken.

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›