Deelnemers

Finalisten Rob Acda Award 2016/2017

Total Seclusion
Total Seclusion is een jonge melodische hardcore punk band met invloeden uit de jaren 80 hardcore punk, hedendaagse metal en een vleugje eigen krankzinnigheid. Met cynische teksten geïnspireerd door alles wat ze frustreert of fascineert, agressieve stage performances en schizofrene stijlveranderingen heeft hun muziek de power, chaos en trap in de ballen die jullie allemaal verdienen. 

Facebook: https://www.facebook.com/totalseclusion/__________

Peer Pressure 

Peer Pressure laat je samen met zijn te gekke band dansen op zijn energieke popsongs, waarin meisjes vaak de hoofdrol spelen. Peer Pressure is een eigenzinnige, muzikale verhalenverteller die je meeneemt in zijn ervaringen en gedachtes. Met zijn aparte, eigen stemgeluid heeft hij al veel mensen weten te raken. Door zijn relaxte en ietwat mysterieuze uitstraling weet hij altijd de aandacht te trekken van het publiek. Beïnvloed door vele muziekstijlen, maakt hij waar hij zin in heeft, met pop/hiphop/funk als belangrijkste invloeden. Als grote voorbeelden noemt hij Anderson Paak, John Mayer en Raul Midon. Samen met zijn live-band, komen alle factoren bij elkaar en zetten zij een vette show neer zodat je ze niet snel zal vergeten. 


Facebook: https://www.facebook.com/peerpressuremusic/?fref=ts__________

Tony Clifton

Naming yourself after an unlikely bad comedian who was already an alter ego himself. If you do see the sense of humor of this, you’ll understand what these guys want. Making unpretentious awesome music, practicing in an old refrigerator, touring along surf beaches in the summer and dodging moshing people during their concerts. 
Tony Clifton consists of Merlijn Breedland (Guitar) and the brothers Mees (lead, drums) and Lenny (Bass) Kamsma. The band is founded in 2014 and they played on many well-known stages since then. Examples are Paradiso, Patronaat, SugarFactory, Pacific Park, Winston Kingdom, Timboektoe and the Magneet-, Beeckestijn- Young Art festivals. The band released their first studio album in the beginning of June 2016 in the OT301 in Amsterdam, which is no available on a.o Spotify. 
Call it Pop-punk, Garage Rock’n Roll or sweating-young-men Rock. It is not about that. It is about three guys who want to sweat, rock and blow you away with one thought: Veni, Vidi, Fuck the World! 

Facebook: https://www.facebook.com/TONYCLIFTONBAND/?fref=ts
__________

Babooshka
Babooshka weet onder leiding van de bijzondere, met emotie gevulde stem van frontman Jasper Kaldenbach de luisteraar in een duistere droomwereld te brengen, waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan. Je kunt erop rekenen dat de muziek en show van Babooshka nog lang na het optreden in je hoofd rond blijven spoken.

Facebook: https://www.facebook.com/Babooshkamusic/?fref=ts
__________


Pastinaak en de Vergeten Groenten 
De liedjes van de 7-koppige Haarlemse band Pastinaak en de Vergeten Groenten gaan over echte mensen; grote en kleine, mannen en vrouwen, zwervers en zakenbankiers. De band maakte de eerste vijf liedjes in het voorjaar van 2016, op basis van interviews met evenzoveel Haarlemmers, met de overtuiging dat achter ieder 'gewoon' mens een bijzonder verhaal zit dat het vertellen waard is. Al gauw bleek dat deze verschillende verhalen ook vroegen om een verschillende muzikale aanpak, wat heeft geresulteerd in vijf zeer uiteenlopende liedjes - van kroeglied tot muziek over liefdesverdriet. 

Facebook: https://www.facebook.com/pastinaakband/?fref=ts


__________
 

Precursor
Met een lange achtergrond in zowel akoestische als elektronische muziek is Quirijn Verhoog klaar om zijn nieuwe project Precursor met ons te delen. Zijn debut album “Wanderlust”, verwacht in September op het Amsterdamse Basserk Records zal hij ten gehoren brengen in een dynamische live set vol electronica, met een scherp randje techno. In de Precursor: Light Ego Show zullen vooruitstrevende en meeslepende beats de basis zijn voor deze zomerse beleving.


Facebook: https://www.facebook.com/precursormusic/

__________

Deelnemers vierde voorronde 2016/2017

Avalanche
Avalanche zoekt graag de progressieve kant van de rock op, met pakkende riffs en een energieke zangeres. In de muziek van de jonge Noord-Hollandse rockband zijn invloeden te horen van onder meer Avantasia, Iron Maiden en Ghost. Pakkende gitaarriffs worden afgewisseld met progressieve synthesizermotieven. Er zijn onregelmatige maatsoorten, zang met af en toe felle uithalen en dit alles met een stevige basis van strakke drums en dikke bas. Kortom: de perfecte combinatie van pakkende nummers en progressieve, instrumentale stukken. Na twee succesvolle jaren en het winnen van diverse prijzen, is Avalanche met de komst van zangeres Anne pas echt compleet en klaar voor meer. Er worden nieuwe songs geschreven, de eerste EP komt binnenkort uit en de band staat te springen om de vaderlandse podia onveilig te maken! 

Facebook: https://www.facebook.com/avalanchedeband/
__________

Chris Alain 
Groots, getalenteerd, entertaining en vocaal vuurwerk: Chris Alain!

Zijn nummers zijn tekstueel geïnspireerd door gebeurtenissen en verhalen in zijn eigen leven of directe omgeving. Het maken van muziek voelt voor hem niets als hobby of werk, maar is een noodzaak. Zijn songs zijn te omschrijven als catchy pop muziek met soul en elektronische invloeden. Eén ding wat zeker is, is dat je niet stil kan blijven staan bij zijn liveshows! Deze entertainer weet met zijn positieve charisma, vocale kunsten en podiumpresence het hele publiek in te pakken!

Gewapend met zijn killerband weet Chris met zijn gevoelige powerballads en opzwepende dansbare up-tempo songs de tent op z’n kop te zetten! Are u #ReadyToGo?

Facebook: https://www.facebook.com/officialchrisalain/

__________


Mr Stone and the Black Dogs
De muziek van Mr Stone and the Black Dogs kan het beste omschreven worden als psychedelische punk-funk-blues-rock. Ze combineren het beste van deze werelden in hun wervelende, energieke, en toch gevarieerde stijl van muziek maken. Grote invloeden zijn onder andere The Beatles, The Rolling Stones, Lead Zeppelin, Eagles of Death Metal, Foo Fighters, James Brown, Jimi Hendrix en nog vele anderen. Tom en Maarten kennen elkaar van de middelbare school, en speelden daar al samen. Sjabbo en Tom kenden elkaar al sinds de basisschool. Na een paar succesvolle jamsessies vormden deze drie heren in de zomer van 2015 een band: Mr Stone and the Black Dogs..

Facebook: https://www.facebook.com/mrstoneandtheblackdogs/
__________

Precursor
PRECURSOR LIGHT EGO SHOW

Met een lange achtergrond in zowel akoestische als elektronische muziek is Quirijn Verhoog klaar om zijn nieuwe project Precursor met ons te delen. Zijn debut album “Wanderlust”, verwacht in September op het Amsterdamse Basserk Records zal hij ten gehoren brengen in een dynamische live set vol electronica, met een scherp randje techno. In de Precursor: Light Ego Show zullen vooruitstrevende en meeslepende beats de basis zijn voor deze zomerse beleving.

PRECURSOR DARK EGO SHOW

Met een lange achtergrond in zowel akoestische als elektronische muziek is Quirijn Verhoog klaar om zijn nieuwe project Precursor met ons te delen. Zijn debut album “Wanderlust”, verwacht in September op het Amsterdamse Basserk Records zal hij ten gehoren brengen in een dynamische live set van vooruitstrevende techno. In de Precursor: Dark Ego Show zal een reeks van hypnotiserende beats je mee nemen op een tour door de duistere kant van de electronica wereld.

Facebook: https://www.facebook.com/precursormusic/
__________

Start/Over
When two bands failed, remaining members of those bands found eachother and formed START/OVER. In a thrash and death metal dominated country like The Netherlands, START/OVER tries to create a new sound influenced by djent and core subgenres. START/OVER is more focused on having a melodic approach while still being heavy. 

The recording of their debut EP "Laments" started in early 2016 and the EP is set to release on 22/02/2017 


Facebook: https://www.facebook.com/pg/StartOverNL/

__________

Total Seclusion
Total Seclusion is een jonge melodische hardcore punk band met invloeden uit de jaren 80 hardcore punk, hedendaagse metal en een vleugje eigen krankzinnigheid. Met cynische teksten geïnspireerd door alles wat ze frustreert of fascineert, agressieve stage performances en schizofrene stijlveranderingen heeft hun muziek de power, chaos en trap in de ballen die jullie allemaal verdienen. 

Facebook: https://www.facebook.com/totalseclusion/
__________
Deelnemers derde voorronde 2016/2017

Instrumental Disorder
De gekte is nabij met Instrumental Disorder. Deze jongens trekken alles uit de kast om de luisteraar te verrassen. Dit resulteert in gecompliceerde, maar toch toegankelijke muziek die bol staat van rauwe zang, vieze gitaarsolo's, innovatieve drumpartijen en vette basjes.
Vergezeld door hun nieuwe drummer Robin Cairo, zijn Bob Adels, Joeri Braams en Yves Defesche hard aan het werk aan een 2e album, en van plan hiermee de wereld te veroveren.
Overduidelijk zijn de invloeden van artiesten als Fugazi, Led Zeppelin en The Pixies te herkennen in hun muziek, maar toch streeft Instrumental Disorder naar een nieuwe sound die zowel meeslepend als angstaanjagend is. Toch schuwen zij niet hun kwetsbare kant te laten zien in kleine liedjes. Groots in zowel het bombastische als in het kleine, zal Instrumental Disorder je blijven verbazen.

Facebook: https://www.facebook.com/instrumentaldisorder/?fref=ts
__________

Peer Pressure 
Peer Pressure laat je samen met zijn te gekke band dansen op zijn energieke popsongs, waarin meisjes vaak de hoofdrol spelen. Peer Pressure is een eigenzinnige, muzikale verhalenverteller die je meeneemt in zijn ervaringen en gedachtes. Met zijn aparte, eigen stemgeluid heeft hij al veel mensen weten te raken. Door zijn relaxte en ietwat mysterieuze uitstraling weet hij altijd de aandacht te trekken van het publiek. Beïnvloed door vele muziekstijlen, maakt hij waar hij zin in heeft, met pop/hiphop/funk als belangrijkste invloeden. Als grote voorbeelden noemt hij Anderson Paak, John Mayer en Raul Midon. Samen met zijn live-band, komen alle factoren bij elkaar en zetten zij een vette show neer zodat je ze niet snel zal vergeten. 


Facebook: https://www.facebook.com/peerpressuremusic/?fref=ts
__________


RechtDoorZee
Twee puzzelstukjes die passen met een hamer. Zo laat deze unieke combinatie zich het best omschrijven. Uit IJmuiden komen Van Houten en Ace de Klown, beter bekend als RechtDoorZee. Nadat het tweetal elkaar in 2006 leerden kennen op een verjaardag en demo's aan elkaar uitwisselden was het raak. Een unieke samenwerking volgde, en al binnen 3 maanden werd de eerste gezamelijke cd uitgebracht. Hun verschillende stijlen gecombineerd bleek een schot in de roos, want "Uit IJmuiden" denderde de hiphopscene binnen, en bleef niet onomstreden. Ondanks dat werd menig podium beklommen als voorprogramma van o.a: Def-p, Casto, Onderhonden, OpgeZwolle, Typhoon, De Fakkelbrigade en vele anderen.

Nu ann0 2000nogwat laat het tweetal de maatschappij weer niet met rust. Van hoorspel tot freestyle, ze doen het allemaal. 

Hou van ze of haat ze, pleit erop of schijt erop, het maakt hun niks uit.

Harde kak, RechtDoorZee.

Website: http://funny-products.wixsite.com/vanhouten/rechtdoorzee
__________

Renée Spijker
Renée Spijker is een 19 jarige singer-songwriter uit de omgeving Alkmaar.
Met haar eigen stijl schrijft ze over het algemeen catchy songs, die over alledaagse onderwerpen gaan. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en maakt gebruik van een loopstation, om zo haar eigen sound te creëren. Al vanaf haar 15e is Renée bezig met het schrijven van haar eigen muziek.
Het begon met 'De Grote Prijs', een talentenshow van het Trinitas College. Dit is de grootste talentenshow van Kop van Noord Holland. Deze is onder meer gewonnen door Kim de Boer. Renée won in 2014 de live begeleid prijs. En in 2015 won zij de hoofdprijs van deze talentenshow, dé Grote Prijs. Ook speelde zij in begin maart 2016 bij ‘Orde van de nacht’ met haar eigen nummer “Double You”. 

Facebook: https://www.facebook.com/renee.spijker/?fref=ts
__________

Seven Steps Of Denial
Geboren vanuit de walm van kerosine en in de bulderende donder van straalmotoren, is seven Steps Of Denial gelegen naast Schiphol een goede mededinger naar de "luidste prijs van Nederland". Hun drang naar muzikale grenzeloosheid staat als de basis voor hun zoektocht naar immer meer gigs in Nederland. Deze 5 barrel warmachine is locked and loaded!
Leden van Seven Steps Of Denial komen rechtstreeks uit Rob Acda Award ex-finalist 'Anubis'. Zij waren op zoek naar een technische uitdaging met pakkende riffs, hypnotiserende melodieën en een non-standaard rhythm sectie. De zoektocht naar een echt eigen sound heeft altijd een grote rol gespeeld binnen de band. De passie voor alle metal komt duidelijk naar voren. Dus schudt los die nek! Je gaat hem nodig hebben..    

Facebook: https://www.facebook.com/7StepsOfDenial/?fref=ts

__________

The Mafficks
The Mafficks is een 5-koppige formatie uit Haarlem.  Vijf koppige koppen, dat betekent natuurlijk: vijf muzieksmaken, dus al hun eigen liedjes waaieren heerlijk van alle borden af in een eclectische mix van muziekstijlen, maar altijd overgoten met een aangenaam pop/rocksausje. Zangeres Sarah Koolhaas, Maarten van Buggenum (gitaar), Bart den Uyl (bas), Daan Schmidt (toetsen) en Vincent van Buggenum (drums) vormen samen The Mafficks. 

The Mafficks ontstond begin 2014. Na een onstuimig jaar met wereldreizen en tegenslagen vond de band zijn weg naar verschillende kleine podia in Haarlem zoals pub de Tempelier,  de Pitcher, de Oerkap en het Patronaatcafé. 
Een optreden bij 'Sound of Haarlem' viel goed in de smaak en in juni 2016 waren The Mafficks sound van de maand bij Haarlem105 met de videoclip van 'Shoot me down'. 
Afgelopen zomer maakte de band een kleine tour door de boerendorpjes van Frankrijk. 
Nu is de band op zoek naar een nieuw avontuur en hoopt dit te vinden door deelname aan de Rob Acda Award!

Facebook: https://www.facebook.com/TheMafficksHaarlem/?fref=ts
__________

 1 2 3 >  Last ›